ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

Η παρέμβαση Χρυσοχοίδη για τα fake news σχετικά με τον κορωνοϊό σχόλιο στο κεντρικό δελτίο της ALFA TΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Τα fake news,οι διαδικτυακές ιστορίες συνωμοσίας ,η διάδοση θεωριών περί μη υπάρξεως του κορωνοϊού και συνακόλουθες συμπεριφορές ανυπακοής στα μέτρα προστασίας του κοινωνικού συνόλου αποτέλεσαν την αιτία παρέμβασης του Υπουργού Δημοσίας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη .

Ο Υπουργός έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ώστε να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, το υλικό αναρτήσεων στο Διαδίκτυο.

Στο υλικό, προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση, περιλαμβάνονται αναρτήσεις όπου γίνονται αναφορές σε μη εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.
«Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, συμπληρώνοντας πως η πανδημία «δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας».

Το ζήτημα απασχόλησε το αξιόπιστο δελτίο ειδήσεων της ALFA ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ στην Αλεξανδρούπολη που παρουσιάζει η Κυριακή Μπασκάκη σήμερα.Το δικό του σχόλιο έκανε ο Σάκης Αντωνίου της Ροή news για το θέμα και τις παραμέτρους που αναφύονται από αυτό.

Η παρουσίαση και η συζήτηση απο το 10ο έως το 19 ο λεπτό του δελτίου

Back to top button