Παρασημοφορήθηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο 97χρονος εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης-Δωρίζει 23 εκ από την περιουσία του για την αγορά 60 αποβατικών σκαφών από το στρατό

Τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον 97χρονο εφοπλιστή και βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Ιάκωβο Τσούνη, για τη σημαντική προσφορά του και ιδιαιτέρως για τη συμβολή του στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε δηλώσεις της, αμέσως μετά την επίδοση του Παρασήμου, η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε λόγο για έναν εθνικό ευεργέτη, που ακολουθώντας τη μακρά παράδοση των εθνικών δωρητών όχι μόνο έχει ήδη ενισχύσει σημαντικά τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά προτίθεται να κληροδοτήσει σε αυτές το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του.

«Η πράξη του αυτή, η οποία αποτελεί το επιστέγασμα της συνολικής του προσφοράς, είναι βαθύτατα πατριωτική και παραδειγματική για όλους τους Έλληνες» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Να σημειωθεί ότι ο παρασημοφορηθείς πολλάκις εφοπλιστής δήλωσε ότι

επιθυμεί να φύγει από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησε, ξυπόλητος, χαρίζει την περιουσία του στις «Άγιες», όπως τις αποκαλεί, ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Συγκεκριμένα αφήνει 23 εκατ. ευρώ για την άμυνα και 60 αποβατικά σκάφη (αμφίβιων επιχειρήσεων).

Exit mobile version