ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

«Παραφωνία» ξενοδόχων που ζητούν από τους αστυνομικούς που επιχειρούν στον Εβρο να νοικιάσουν τα δωμάτιά τους!

Την ώρα που η μάχη στον Εβρο για την αποτροπή της εισόδου των παράνομων μεταναστών συνεχίζεται μία επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας μάλλον αποτέλεσε παραφωνία στην μεγαλειώδη προσπάθεια της αλληλέγγυας στήριξης προς εκείνους που πρωταγωνιστούν.

Ο σύνδεσμος των ξενοδόχων της Θράκης προφανώς ενοχλήθηκε από την παρουσία του Superfast που έχει καταπλεύσει από προχθές στην Αλεξανδρούπολη και φιλοξενεί τους αστυνομικούς που μεταφέρθηκαν στον Εβρο απ όλη την Ελλάδα.

Στην επιστολή που απέστειλε προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι η έλευση του πλοίου «εγείρει την έντονη δυσαρέσκεια με ανάλογες & εύλογες αντιδράσεις από την πλευρά των ξενοδόχων της περιοχής, τα οποία αποκλείονται από μια προσφορά στο πλαίσιο μιας σημαντικής εθνικής προσπάθειας.»

Δηλαδή με λίγα λόγια οι ξενοδόχοι μέμφουν την Αστυνομία γιατί δεν επέλεξε τις μονάδες τους για τη φιλοξενία χωρίς να αναφέρουν ότι αυτό ,προφανώς δεν θα ήταν προσφορά…

Κατά τα άλλα καταφθάνουν νταλίκες με τρόφιμα και άλλα ήδη πρώτης ανάγκης απ όλη την Ελλάδα …

Παραφωνία…

Το κείμενο της επιστολής που υπογράφει ο Πρόεδρος Απόστολος Παλακίδης

«Αξιότιμε Αρχηγέ Ελληνικής Αστυνομίας,

Η περιοχή του Ν. Έβρου, αλλά και της Θράκης βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού!

Η γιγαντιαία επιχείρηση των Σωμάτων Ασφάλειας και του Ελληνικού Στρατού για την προστασία των συνόρων της Πατρίδας μας και την αποτροπή της παραβίασης αυτών αποδίδει καρπούς.

Η παρουσία των στελεχών Σωμάτων Ασφάλειας που καταφθάνουν από όλα τα μέρη της Ελλάδας δημιουργεί υψηλές απαιτήσεις σε αριθμό δωματίων για την διαμονή τους & εξασφάλιση λοιπών χώρων πολλαπλής εξυπηρέτησης.

Τα ξενοδοχεία του Έβρου & της Θράκης διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές καθώς και το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό που απαιτούνται για την ασφαλή, ολοκληρωμένη & αξιοπρεπή διαμονή των στελεχών των Σωμάτων Ασφάλειας και του Ελληνικού Στρατού στην περιοχή μας.

Ωστόσο στις 1/2/2020 έγινε γνωστό ότι για την κάλυψη των αναγκών διαμονής, προσκλήθηκε & έχει καταπλεύσει ήδη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολη ένα κρουαζιερόπλοιο με δυναμικότητα 198 δωματίων/καμπινών.

Παράλληλα αποσύρθηκε το ενδιαφέρον που είχε καταγραφεί στα ξενοδοχεία της περιοχής για διαμονή αστυνομικών και λοιπών άλλων στελεχών του Ελληνικού Κράτους.

Το γεγονός αυτό έχει εγείρει την έντονη δυσαρέσκεια με ανάλογες & εύλογες αντιδράσεις από την πλευρά των ξενοδόχων της περιοχής, τα οποία αποκλείονται από μια προσφορά στο πλαίσιο μιας σημαντικής εθνικής προσπάθειας.

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πράγματι δημιούργησε χαμηλές διαθεσιμότητες στα ξενοδοχεία & λοιπά καταλύματα της περιοχής.

Ωστόσο το δεδομένο αυτό έχει αλλάξει από σήμερα 2/2/2020 και πλέον τα καταλύματα της περιοχής μπορούν να διαθέσουν δωμάτια για την φιλοξενία των προαναφερομένων στελεχών.

Οι ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής διαθέτουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες φιλοξενίας, υποδομές για την ασφαλή στάθμευση των οχημάτων των Σ.Α. & υπηρεσίες σίτισης που μπορούν να προσφερθούν για την ανάπαυση των στελεχών που δίνουν τον αγώνα για την προστασία των συνόρων μας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, προτείνουμε την διαμονή των ως άνω στελεχών στα διαθέσιμα δωμάτια των ξενοδοχειακών μονάδων του Έβρου & της Θράκης και την ενεργοποίηση της εναλλακτικής λύσης του κρουαζιερόπλοιου μόνο εφόσον εξαντληθούν οι διαθέσιμες κλίνες.

Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα στους ξενοδόχους της Θράκης & στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια και στην ολοκληρωμένη φιλοξενία και φροντίδα των φρουρών των συνόρων μας.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας.

Για τον

Σύνδεσμο Ξενοδόχων Θράκης»

Back to top button