ΚοινωνίαΚορυφαίαΤοπικές ειδήσεις

Παραδόθηκε νέος μοριακός αναλυτής για την διάγνωση του κορωνοϊού από το Δήμο Κομοτηνής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο

Τον Ιούλιο του 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη, αποφάσισε την αγορά και στη συνέχεια τη δωρεά στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ενός αυτόματου μοριακού αναλυτή, ενός υπερσύγχρονου μηχανήματος, που εξάγει τάχιστα τα αποτελέσματα, καθώς και ενός αριθμού αντιδραστηρίων, που απαιτούνται για την ανίχνευση του SARS-COV-2, ιού που προκαλεί το CVOVID-19, συνολικής αξίας 60.000 ευρώ.

Ο εξοπλισμός αυτός υποστηρίζει πλήρες πακέτο εξαγωγής και άλλων εξετάσεων εκτός του CVOVID-19, όπως π.χ. Ηπατίτιδα Β, Ηπατίτιδα C,HIV 1&2, Syphilis, Rubella, CMV, Toxoplasma, EBV, κ.λ.π, που είναι απαραίτητες για τον προεγχειρητικό έλεγχο, αλλά και γενικότερα, για τον έλεγχο των ασθενών του νοσοκομείου μας. Πρόκειται για μηχανήματα που αυτήν τη χρονική στιγμή είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν σε δημόσια δομή υγείας σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

            Η δωρεά αυτή ήρθε σε συνέχεια της δωρεάς, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με παροχή τεχνικής υποστήριξης και ανταλλακτικών, συνολικού ύψους 42.300 ευρώ, που αποφάσισε ο Δήμος Κομοτηνής, για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας.

            Το σκεπτικό των δωρεών αυτών είναι ότι ο Δήμος Κομοτηνής στηρίζει έμπρακτα και αποφασιστικά τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας, συμβάλλοντας κι αυτός με τη σειρά του στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας στην περιοχή μας.

            Τα μηχανήματα παρελήφθησαν από τον Δήμο Κομοτηνής και παραδόθηκαν από τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη και από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Δημήτρη Πολιτειάδη, σήμερα, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020, στο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

            Σε δηλώσεις του κατά την τελετή παράδοσης ο Δήμαρχος Κομοτηνής τόνισε τα εξής:

«Ως επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής παραδίδω σήμερα τα μηχανήματα αυτά ως έμπρακτη απόδειξη της συμβολής μας στην υγειονομική θωράκιση του τόπου μας απέναντι στον θανατηφόρο ιό. Η πρωτοφανής αυτή κρίση που πλήττει συνολικά τη χώρα μας απαιτεί από όλους μας να επιδείξουμε άμεσα αντανακλαστικά. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Κομοτηνής στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Επιλέξαμε να μειώσουμε κονδύλια που προορίζονταν για δευτερεύουσες ανάγκες και να κατευθύνουμε το μεγαλύτερο κομμάτι των οικονομικών μας δυνατοτήτων στην κοινωνική μας πρόνοια.

 Έτσι, σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδίδουμε στο Νοσοκομείο μας ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που θα συμβάλλει τα μέγιστα στη θωράκιση της περιοχής μας. Και η ικανοποίησή μας είναι ακόμη πιο μεγάλη, γιατί αυτή η παράδοση κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί λίγο πριν την έλευση ενός ιδιαίτερα δύσκολου και απαιτητικού υγειονομικά χειμώνα.»

Back to top button