Πάνω από 30 ώρες συμπλήρωσε στο δρόμο από την Αλεξανδρούπολη η τεράστια τουρμπίνα του νέου εργοστασίου της ΤΕΡΝΑ στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Παρότι εκτιμιούνταν ότι σε 10 ώρες τελικά θα Έφτανε στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής τελικά πέρασαν 36 και ακόμη βρίσκεται καθ οδόν. Ο λόγος για την τεράστια ηλεκτρογεννήτρια βάρους άνω των 500 τόνων κατασκευής SIEMENS που θα τοποθετηθεί στο νέο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο που κατασκευάζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Η θηριώδης κατασκευή στην οποία είναι τοποθετημένη με 36 ρόδες κινείται με 5 χλμ την ώρα και καταλαμβάνει και τα 2 ρεύματα κυκλοφορίας γι αυτό και λαμβάνονται μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας κατά τη μετακίνησή της .

Η τουρμπίνα ξεκίνησε τη διαδρομή της από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τα μεσάνυχτα της Τρίτης ,πέρασε μέσα από τους δρόμους της Αλεξανδρούπολης και τώρα βρίσκεται ακόμη στην Εγνατία…

Σύμφωνα με πληροφορίες σε λίγο θα στρίψει στην παλιά οδό και μέσα Αύρας, Συκορράχης ,Σαπών θα φτάσει …πιθανόν αύριο το βράδυ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής !O λόγος ;Δεν χωράει ούτε από τους μετωπικούς ούτε από τους παράπλευρους σταθμούς διοδίων !

Να σημειωθεί ότι συνοδεύεται από τεχνικούς που την συνοδεύουν πεζή….

Φωτογραφία Νίκος Ευκαρπίδης

Exit mobile version