Ελλάδα

Πανελλαδικές 2021: Αγωνία τέλος για τους μαθητές – Στις 13:00 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

Αγωνία τέλος σήμερα για χιλιάδες υποψηφίους και τις οικογένειές τους καθώς μετά τις 13.00 ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία. Συνολικότερη εικόνα θα υπάρχει από την ερχόμενη Δευτέρα, που το υπουργείο Παιδείας θα δώσει τα συνολικά συγκριτικά βαθμολογικά στοιχεία όλων των υποψηφίων.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων περισσότεροι από τους μισούς υποψηφίους θα λάβουν με sms τα αποτελέσματα στο κινητό τους τηλέφωνο ενώ δεν υπήρξε αύξηση της αποχής από τις εξετάσεις λόγω κορωνοϊού.

Επιπλέον δυο κατηγορίες υποψηφίων έχουν διαμορφωθεί: Οσοι έχουν βαθμολογίες 8 9 και 10 που θα περιμένουν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής από τα Πανεπιστήμια για να δουν αν θα εξασφαλίσουν μία θέση εισαγωγής σε κάποια σχολή ενώ όσοι έχουν βαθμολογίες πάνω από 13 14 δεν έχουν κανένα θέμα με την ΕΒΕ και θα αποκτήσουν τη φοιτητική ιδιότητα ανάλογα με τις σχολές που θα βάλουν στο μηχανογραφικό.

Με τρεις τρόπους οι βαθμολογίες

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Επισημαίνεται ότι το νέο κανάλι της ενημέρωσης μέσω κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά καθώς και στην εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr. H ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου οι υποψήφιοι να έχουν όλα τα βαθμολογικά στοιχεία για να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που δεν έχουν αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) για το Μηχανογραφικό Δελτίο, μπορούν σημέρα να ζητήσουν να τους αποδοθεί.

Back to top button