Oζγκιούρ Φερχάτ :”Σοβαρές αστοχίες ,ελλείψεις και παραλείψεις στο πρόγραμμα του επιδόματος θέρμανσης”

Τις αστοχίες ,παραλείψεις και στρεβλώσεις του επιδόματος θέρμανσης περιγράφει με δήλωσή του στη Ροή news το μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Οζγκιούρ Φερχάτ. Ο κ Φερχάτ επισημαίνει ότι οι επιδοτήσεις δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών που θα περάσουν ένα δύσκολο χειμώνα ζητώντας αποκατάσταση των αδικιών :

“Διανύουμε την περίοδο της μεγαλύτερης ενεργειακής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών.Ο χειμώνας που έφτασε θα είναι ο σκληρότερος για την κοινωνία και τις οικογένειες με βάση τους αρνητικούς δείκτες οικονομίας,ενέργειας και επιπέδων διαβίωσης καθώς λόγω των στενών εισοδηματικών ορίων οι δυνατότητες των νοικοκυριών αλλά και των επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν μηδενίζονται με ταχείς ρυθμούς. Πλέον στους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος προστίθενται και τα υπέρογκα ποσά που χρειάζονται για την θέρμανση των σπιτιών και των χώρων εργασίας.

Ενώ η κυβέρνηση με τολμηρή κοινωνική πολιτική θα έπρεπε να τέθει στενά όρια, με τιμές ισορροπίας για να ανακουφίσθουν τα νοικοκυριά αντ’αυτου εγκαταλείπει εκαντοντάδες χιλιάδες πολίτες στον εφιάλτη της ακρίβειας και της οικονομικής απομόνωσης.

Στο πρόγραμμα επιδότησης για την θέρμανση παρατηρούνται σοβαρές αστοχίες,ελλείψεις και παραλείψεις. Η μη ισόρροπη κατανομή των πόρων μεταξύ των περιοχών δημιουργεί ανισότητες και στρεβλώσεις οι οποίες οδηγούν σε έξαρση της κρίσης.

Ένα απλό παράδειγμα για την άνιση κατανομή είναι η εξαίρεση των περιοχών με άνω των δέκα χιλιάδων κατοίκων από το επίδομα θέρμανσης που αφορά στέρεη καύσιμη ύλη. Επίσης τα ποσά επιδότησης ανά περιοχή δεν ανταποκρίνονται σε καμία των περιπτώσεων στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων. Επιτακτική ανάγκη η άμεση αποκατάσταση των αδικιών και η απόδοση δίκαιων κοινωνικών πολιτικών.

Προϋπόθεση για αυτά όμως αποτελεί η πολιτική αλλαγή που θα φέρει τα σωστά αποτελέσματα. Συνεχίζουμε δυναμικά έχοντας στο πλευρό μας τον Λαό και θα περιμένουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους και ότι εκπροσωπούν την ημέρα των εκλογών στις κάλπες.

Οζγκιούρ ΦΕΡΧΑΤ Μέλος Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ”

Exit mobile version