Οργή στον Έβρο για την καθυστέρηση κλεισίματος του Τελωνείου των Κήπων –Γίνεται λόγος για “υγειονομική βόμβα”

Οργή καταγράφεται στον Έβρο τις ώρες αυτές που τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται ,ήδη έχουν καταγραφεί ,επισήμως 4 μέχρι στιγμής στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης .

Επειδή λέγεται ότι το ένα κρούσμα ,ο νεαρός φοιτητής ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό και πιθανόν να τον μετέδωσε και συγγενή του οποίος βρέθηκε επίσης θετικός στον ιό και νοσηλεύεται είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Τουρκία φαίνεται ότι θορύβησε τους κατοίκους του Νομού.

Η Τουρκία καθυστέρησε σημαντικά να φανερώσει κρούσματα του κορωνοϊού στην επικράτειά της με αποτέλεσμα να θεωρείται ότι ο ιός έχει διασπαρεί πολύ ,συνεπώς όσοι την επισκέπτονταν ,πριν κλείσουν τελικά τα σύνορα με απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών  είχαν μεγάλες πιθανότητες να τον  κολλήσουν και να τον μεταφέρουν .

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του δημοσιογράφου Σταύρου Παπαθανάκη στο voresmagazine.blogspot .com ο οποίος μιλά για το Τελωνείο των Κήπων χαρακτηρίζοντας το ως «υγειονομική βόμβα» αφού κανένα μέτρο προστασίας δεν είχε ληφθεί όλο αυτό τον καιρό. Η ανάρτηση του ,,που έκανε αίσθηση είναι η παρακάτω:

«Από την Τουρκία μας ήρθε ο κορονοϊός-Υγειονομική τρύπα το Τελωνείο των Κήπων, όπου δεν υπάρχουν στοιχειώδη μέτρα προστασίας για τους διερχόμενους και για τους εργαζόμενους!

 

Το έγραψα και σε άλλη δημοσίευση μου και το επαναλαμβάνω! Το Τελωνείο των Κήπων είναι μια υγειονομική τρύπα-βόμβα και ήδη μας έχει βάλει σε περιπέτειες με τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Αλεξανδρούπολη. Αυτά είναι τα καταγραμμένα και όχι αυτοί που μπορεί να νοσούν και να έχουν ήπια συμπτώματα και δεν απευθύνονται στις δομές υγείας! Δυστυχώς ο κορονϊός μας ήρθε από την Τουρκία, λένε οι δικές μας πληροφορίες! Αν,όντως αυτό ισχύει, τότε υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ, που έπρεπε να κλείσει ήδη από χτες και όχι μόνο για τα επιβατικά αυτοκίνητα και τους πολίτες από χώρες μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και να έχει στηθεί μηχανισμός υγειονομικής θωράκισης σ΄αυτή τη σημαντική πύλη της χώρας μας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης! 

Οι αγαπητοί συμπατριώτες μας και συμπατριώτισσες μας στην Αλεξανδρούπολη, που αγωνιούν αυτές τις δύσκολες ώρες, γιατί η έκθεση και η διασπορά της λοίμωξης είναι δεδομένη, πρέπει να δείξουν ψυχραιμία και επιτέλους να εφαρμοστούν κατά γράμμα οι οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας(ΕΟΔΥ) και του Υπουργείου Υγείας. Είναι η μόνη σωτήρια συλλογική αντίδραση η απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, που θα αλλάξει πολλά στη ζωή μας και σίγουρα ο κόσμος θα είναι πολύ διαφορετικός την επόμενη μέρα. Για να την δούμε, όμως, εμείς θα πρέπει να φροντίσουμε για την επόμενη μέρα των παιδιών και των εγγονιών μας!

Δεν ξέρω πότε θα βρεθούμε με τους φίλους και τις φίλες στην Αλεξανδρούπολη αλλά να ξέρουν ότι είμαστε πραγματικά κοντά τους! Να προσέχετε!Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς!»καταλήγει ο δημοσιογράφος .

Exit mobile version