Ομιλητής στο πανελλήνιο συνέδριο εθελοντών αιμοδοτών ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος

Επιβεβαιώθηκαν οι κοινές αξίες και αρχές του αιμοδοτικού κινήματος με τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών

          Προσκεκλημένος εισηγητής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών στις εργασίες της 32ης Αμφικτιονίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα το χρονικό διάστημα 30 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου 2022, ήταν ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ.Ντίνος Χαριτόπουλος.

          Η τιμητική πρόσκληση  του Δημάρχου στην  ισχυρότερη  πανελλήνια θεσμική συνάντηση των Εθελοντών Αιμοδοτών, αντανακλά και επιβεβαιώνει τις κοινές αξίες και αρχές του αιμοδοτικού κινήματος με τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών.

          Η ομιλία του Δημάρχου είχε ως περιεχόμενο τις σχέσεις και την συνεργασία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Ομοσπονδία και τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών και κατέθεσε σειρά ολοκληρωμένων και τεκμηριωμένων προτάσεων για την θεσμική ενίσχυση και διεύρυνση τους με άξονα την ανάδειξη  και προώθηση του ύψιστου ανθρωπιστικού αγαθού της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας, τις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στην ΚΕΔΕ και στην Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της οποίας είναι μέλος.

          Επίσης ο Δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά στην πολυπολιτισμική και ακριτική τοπική κοινωνία του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών και  έκανε λόγο για ταύτιση των αξιών μεταξύ της τοπικής κοινωνίας του Δήμου  με αυτές των εθελοντών αιμοδοτών, όπως της αλληλεγγύης, της προσφοράς και του αλτρουισμού, της αδελφοσύνης, της αγάπης.

          Στην Αμφικτιονία συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες του χώρου όπως ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας και ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ. Χρήστος Πρωτόπαπας καθώς και μέλη του Δ.Σ., εκπρόσωποι και μέλη Δ.Σ. συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών από όλη την Ελλάδα, εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού ενώ κατά την διάρκεια της ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να ανταλλάξει απόψεις με αυτοδιοικητικούς παράγοντες όπως τη Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου και την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Ιονίων Νήσων κ.Μελίτα Ανδριώτη κ.ά.

Exit mobile version