ΕλλάδαΚορυφαίαΤοπικές ειδήσεις

Ομιλία του διεθνούς φήμης Καθηγητή του Μ.Ι.Τ. Κωνσταντίνου Δασκαλάκη στην Ξάνθη

Ομιλία του διεθνούς φήμης Κωνσταντίνου Δασκαλάκη,Έλληνα Καθηγητή της Επιστήμης των Υπολογιστών στοMassachusettsInstituteofTechnology, συνδιοργανώνουν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ο ΔήμοςΞάνθης, σε συνεργασία με τα Διεθνή Βραβεία GiseppeSciacca.

Η ομιλία του Καθηγητή Κωνσταντίνου Δασκαλάκη με θέμα “Υπολογιστική επανάσταση: Πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας“θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθητην Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 7:00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο 1 του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ., στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων Ξάνθης.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκηςείναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Berkeleyκαι εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη θεωρητική πληροφορική και τη διεπαφή της με τα Οικονομικά, τη Στατιστική και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Έχει τιμηθεί με το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην πληροφορική από τον Διεθνή Οργανισμό Επιστήμης των Υπολογιστών ACM, με το βραβείο Kalai από τη Διεθνή Ένωση Θεωρίας Παιγνίων, το βραβείο εξαιρετικής δημοσίευσης από τη Διεθνή Ένωση Εφαρμοσμένων Μαθηματικών SIAM, το CareerAward από το Ίδρυμα Επιστημών της Αμερικής, το βραβείο Πληροφορικής του Ιδρύματος Sloan, την ερευνητική υποτροφία της Microsoft και το βραβείο έρευνας από το Ίδρυμα GiuseppeSciacca του Βατικανού.

Back to top button
Close