Ομάδα Μαρωνιτών επισκεύασε το ξωκλήσι του Αη Γιώργη 40 χρόνια μετά την τελευταία του αναστήλωση

Για τρίτη συνεχή Κυριακή σήμερα ,ομάδα νεαρών ,κυρίως Μαρωνιτών βρέθηκαν στο ξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου ,που βρίσκεται στο ομώνυμο ύψωμα και σε υψόμετρο 600 μέτρων …Πρόκειται για ένα από τα πολλά ξωκλήσια της Μαρώνειας η ιστορία του οποίου χάνεται στο βάθος των αιώνων ενώ πιθανολογείται ότι είναι χτισμένο από πέτρες των τειχών της Αρχαίας Ισμάρας.

Οι Μαρωνίτες επισκεύασαν την κεραμοσκεπή η οποία είχε καταρρεύσει ,την πόρτα προκειμένου ο χώρος στοιχειωδώς να προστατευτεί και ολοκλήρωσαν όποιες εργασίες μπορούσαν να γίνουν μιας και τα υλικά κουβαλήθηκαν με τα πόδια ,ότι μπορούσε να κουβαλήσει ο καθένας, μιας και η πρόσβαση στο χώρο γίνεται αρχικά με αυτοκίνητο ,από το χώρο της αεροπορίας και στη συνέχεια ακολουθεί περπάτημα για περίπου μισή ώρα.

Το εκκλησάκι είχε επισκευασθεί τελευταία φορά το 1982 .Η ομάδα των Μαρωνιτών εθελοντών μετά το πέρας των εργασιών απόλαυσε την μομναδική θέα στο Θρακικό Πέλαγος που πραγματικά κόβει την ανάσα!

Τα μέλη της ομάδας θέτουν πλέον ως στόχο την επισκευή ενός ακόμη ξωκλησιού ,αυτό του του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται επίσης στον Ίσμαρο πάνω από τα ραντάρ.

Μπράβο στους εθελοντές που τιμούν την μακραίωνη ιστορία του τόπου τους η οποία χάνεται στα βάθη των αιώνων …

Οι φωτογραφίες είναι της Μαρκέλας Κεχαγιά

Exit mobile version