ΚοινωνίαΚορυφαία

Ολοκληρώθηκαν από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τα κτιριολογικά προγράμματα των Τμημάτων Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο και Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή

Με δύο αποφάσεις που έλαβε κατά την τελευταία συνεδρίασή της η Σύγκλητος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης  δρομολογείται πλέον η διαδικασία που αφορά στην ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων οι οποίες θα στεγάσουν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των υπό ίδρυση δύο νέων Τμημάτων  του Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις υπ. αριθμ. 17/63/10.02.2022 και 22/63/10.02.2022 αποφάσεις της Συγκλήτου του ΔΠΘ  που αφορούν α) στο έργο για τις  Εγκαταστάσεις Εκπαίδευσης του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο και β) στο έργο για τις κτιριακές υποδομές του Τμήματος Εργοθεραπείας του ΔΠΘ στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής αντίστοιχα, εγκρίθηκαν τα κτιριολογικά προγράμματα για  τα οποία  αναμένεται  πλέον η έγκριση από το  Υπουργείο  Παιδείας και Θρησκευμάτων ώστε να ανοίξει ο δρόμος της  χρηματοδότησης για την εκπόνηση των οριστικών μελετών.

Το κτιριολογικό πρόγραμμα του Τμήματος Ψυχολογίας που θα λειτουργήσει στην Σχολή Επιστημών Αγωγής, σε έκταση 18.000 τ.μ. περίπου που θα παραχωρηθεί στο ίδρυμά μας  από το Δήμο Διδυμοτείχου  περιλαμβάνει:

  • Κεντρικό Κτιριακό Συγκρότημα εμβαδού 5.935 τ.μ. που θα στεγαστούν χώροι διδασκαλίας (3.080 τ.μ., με δυο αμφιθέατρα 600 και 250 ατόμων),  χώροι διοίκησης (635 τ.μ., με γραμματεία, γραφεία διδακτικού και διοικητικού προσωπικού), βιβλιοθήκη (1.195 τ.μ.), χώροι ψυχαγωγίας (90 τ.μ.), βοηθητικοί χώροι (155 τ.μ.), κα.
  • Φοιτητικό Εστιατόριο δυναμικότητας 800 ατόμων, συνολικού εμβαδού 1.572 τ.μ. που θα περιλαμβάνει εστιατόριο, κουζίνα, βοηθητικούς και αποθηκευτικούς χώρους.
  • Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου 950 τ.μ. για πεζοδρομήσεις, υπαίθριους χώρους αναψυχής, δρόμους, και χώρους στάθμευσης.
  • Φοιτητική Εστία δυναμικότητας 165 ατόμων (161 μονόκλινα δωμάτια και 4 επιπλέον κλίνες με δυνατότητα χρήσης ατόμων  ΑΜΕΑ), συνολικού εμβαδού 6.170 τ.μ.

Το κτιριολογικό πρόγραμμα του Τμήματος Εργοθεραπείας που θα λειτουργήσει στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ, στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής,  περιλαμβάνει χώρους διοίκησης 495 τ.μ., στους οποίους εγκαθίστανται γραφεία  γραμματειακής υποστήριξης, οικονομικής διαχείρισης, αρχείου, επικοινωνίας κλπ, χώρους διδασκαλίας 2.410 τ.μ., με αίθουσες, εργαστήρια και αμφιθέατρο χωρητικότητας 500 ατόμων,  αποθηκευτικούς/βοηθητικούς χώρους 285 τ.μ., και χώρους ψυχαγωγίας 100 τ.μ. με δυνατότητα λειτουργείας  κυλικείου.

Back to top button