Ολοκληρώνεται το πάζλ των υποψηφίων που διεκδικούν θέση στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέργιου Ηλιόπουλου από τη Δράμα ως υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ

Με την ανακοίνωση του Στέργιου Ηλιόπουλου ως υποψηφίου Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ολοκληρώνεται ουσιαστικά το πάζλ των υποψηφίων Περιφερειαρχών και των παρατάξεων που θα ηγηθούν εν όψει των εκλογών του Οκτώβρη στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Ουσιαστικά μένει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ από τα κοινοβουλευτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στην περιοχή με άγνωστο αν έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει ψηφοδέλτια σε πέντε νομούς .

Τέλος πάντων ο ΣΥΡΙΖΑ και εν μέσω της εσωκομματικής του διαδικασίας επιλογής νέου αρχηγού στηρίζει τον Δραμινό Στέργιο Ηλιόπουλο ο οποίος έκανε την ακόλουθη ανάρτηση :

Πριν από λίγες ημέρες, ένας άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Κώστας Κατσιμίγας, επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική πρωτοβουλία», δήλωσε ότι ο κύκλος της παράταξης κλείνει στις 31-12-2023.

Συμφωνώ σε πάρα πολλά με τον Κώστα, αλλά σ’ αυτό θα διαφωνήσω: αυτό που εκπροσωπεί η παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» δεν μπορεί να κλείσει τον κύκλο του.

Το όραμα της προόδου με μέσον την ανάπτυξη και σκοπό να ωφεληθούν οι πολλοί χωρίς όμως να καταστρέψουμε το περιβάλλον, εξακολουθεί να είναι το ζητούμενο.

Με τον ίδιο σκοπό, η παράταξη θα συνεχίσει να συμμετέχει και να διεκδικεί τα δίκαια των πολλών.

Έχω την τιμή, να ανακοινώσω ότι στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Περιφερειακές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να με τιμήσει με την στήριξή του ως επικεφαλής της παράταξης στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.

Ταυτόχρονα, αναλαμβάνω το δύσκολο έργο της ολοκλήρωσης της εκλογικής διαδικασίας ώστε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή αντιπροσώπευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά κυρίως το βαρύ φορτίο της εκπροσώπησης των πολιτών για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Όμως ούτε θέλω, ούτε μπορώ να πετύχω κάτι μόνος μου. Η υποστήριξη της παράταξης στις κάλπες είναι αναγκαία προϋπόθεση για να πετύχουμε.

Τα τελευταία 10 χρόνια έχω αφιερώσει την πολιτική μου δραστηριότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συνηθισμένος στα δύσκολα, πολλές φορές σε άνισες μάχες, αναζητώντας πάντα συμμαχίες, λειτουργώ με γνώμονα το συμφέρον των πολλών.

Ζητάω από όλους τους πολίτες της Περιφέρειάς μας να στηρίξουν την παράταξή μας στο δύσκολο αυτό αγώνα.”

Να σημειωθεί ότι σε κάποιες Περιφέρειες της χώρας όπως στη Θεσσαλία και στην Δυτική Μακεδονία μετά από διαβουλεύσεις Νομαρχιακών Επιτροπών ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν κοινούς υποψηφίους .Κάτι τέτοιο δεν ευοδώθηκε στην ΑΜΘ παρότι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες που στηρίζουν τα δύο κόμματα έλκουν την καταγωγή τους από τη Δράμα .

Έτσι υποψήφιοι Περιφερειάρχες θα είναι οι Χρήστος Μέτιος με την στήριξη της ΝΔ, Στέργιος Ηλιόπουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Δαμιανός Καγγελίδης με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ ,Διονύσης Κλάδης με την στήριξη του ΚΚΕ και Μάκης Τοψίδης ως ανεξάρτητος προερχόμενος από τη ΝΔ.

Exit mobile version