Οικοτουριστικό πάρκο Φαναρίου»:ένα σημαντικό έργο που επί χρόνια καρκινοβατεί-¨Η ΕΤΑΔ ασχολείται με τις γερασμένες λεύκες του camping “λέει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης Χρήστος Χατζηπέμου


Την ακινησία που επικρατεί επί χρόνια στο θέμα της αξιοποίησης της παράλιας ζώνης Αρωγής Φαναρίου σημειώνει με ανάρτησή του ,στον προσωπικό του λογαριασμό ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης Χρήστος Χατζηπέμου .Ο ίδιος μιλά για «καρκινοβασία» ενός από τα σημαντικότερα έργα της περιοχής ζητώντας πίεση προκειμένου το θέμα να προχωρήσει. Τουλάχιστον μας έμειναν οι μακέτες να τις κοιτάζουμε λέμε εμείς με βασικό ,διαχρονικό πρόβλημα την ίδια την ΕΤΑΔ ,τον παλιό ΕΟΤ κλπ.

Η ανάρτηση λοιπόν του κ Χατζηπέμου :

«Καρκινοβατεί ένα από τα πιο σημαντικά για την περιοχή μας έργο του ΕΣΠΑ


Ενώ έχει εγκριθεί εδώ και χρόνια, η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ με το μοναδικό που έχει ασχοληθεί είναι με τις …γερασμένες λεύκες του κάμπινγκ.
Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις τόσο στο κάμπινγκ του Φαναρίου όσο και στην διπλανή περιοχή της πρώην πλαζ του ΕΟΤ. Περιλαμβάνει τη δημιουργία αναψυκτήριου και χώρους υγιεινής ελαφριάς κατασκευής 44,13 τ.μ., τη διαμόρφωση χώρου υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων εμβαδού περίπου 6 στρεμμάτων, την αποκατάσταση, λειτουργική αναβάθμιση και επανάχρηση του υφιστάμενου κτιριακού συγκροτήματος προσωπικού – εξυπηρέτησης λουόμενων εμβαδού 918,00 τ.μ., τη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής, περιβαλλοντικής πληροφόρησης και προσανατολισμού εμβαδού 130,99 τ.μ., τη διαμόρφωση Παιδότοπου και Παιδικής Χαράς, την διαμόρφωση περιηγητικών και θεματικών διαδρομών για τους επισκέπτες της περιοχής που επιθυμούν να γνωρίσουν το φυσικό περιβάλλον της περιοχής (κατασκευή πεζοδρόμου 1055 μ. περίπου), φυτεύσεις κατά μήκος της επαρχιακής οδού , υποσταθμό Μέσης Τάσης και Μηχανοστάσιο για την ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων του πάρκου, διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου που αφορούν τον άμεσο περιβάλλοντα χώρο του κέντρου υποδοχής εμβαδού 3.032,00 τ.μ, κατασκευή τεσσάρων ειδικών διαδρόμων πρόσβασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα κλπ.
Το οικοτουριστικό πάρκο Φαναρίου ανακοινώθηκε πρώτη φορά την εποχή που Περιφερειάρχης ήταν ο Αρης Γιαννακίδης και το καλοκαίρι του 2014 εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικές μελέτες του έργου. Στο ΠΕΠ της Περιφέρειας είναι από το 2016 και το 2018 εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με φορέα την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε. Από τότε καρκινοβατεί χωρίς να έχει προχωρήσει κανένας από τους βασικούς άξονες. Όλα αυτά τα χρόνια μόνο κάποιες μικροεπεμβάσεις που σχετίζονται με την ετήσια συντήρηση του κάμπινγκ έχουν γίνει και τίποτε παραπάνω. Η ολοκλήρωση του έργου στο σύνολό του, προβλέπονταν μέχρι το τέλος του 2020, δεδομένου όμως ότι δεν έχει προχωρήσει καμιά ουσιαστική εργασία, ζητήθηκε και δόθηκε παράταση για την ολοκλήρωσή του μέχρι το τέλος του 2023. Με την απορρόφηση όμως του ΕΣΠΑ 2014-2020 για την Περιφέρειά μας στο 30% περίπου μέχρι τώρα, τίποτε δεν προδικάζει ότι τελικά το έργο θα γίνει, αλλάζοντας το τουριστικό τοπίο στο Φανάρι.
Χρειάζεται να πιέσουμε περισσότερο. Όλοι μαζί. Προς πάσα κατεύθυνση…


Exit mobile version