ΑστυνομικάΕλλάδαΚορυφαία

Οικονόμου: Υπήρξε τραγική αποτυχία – «Ήταν απαράδεκτα και ανεπίτρεπτα όλα αυτά που έγιναν»

Με πολύ σκληρά λόγια μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha για την αποτελεσματικότητα της ΕΛΑΣ όσον αφορά στην αποτροπή της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή από Κροάτες χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ το βράδυ της Δευτέρας (07/08/2023) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «στον τομέα της αποτροπής είχαμε μια τραγική αποτυχία. Δεν μασάω τα λόγια μου. Υπήρξε μια τραγική αποτυχία τεκλείως ξένη σε σχέση με τις επιδόσεις που μας έχει συνηθίσει η ΕΛΑΣ. Υπήρξαν πληροφορίες που δεν αξιολογήθηκαν σωστά και πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα. Διέσχισαν όλη την Ελλάδα. Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο και αποδόθηκαν οι πρώτες ευθύνες. Θα έχουμε και άλλες απομακρύνσεις και βεβαίως ότι μας δείξει η έρευνα που διατάχθηκε θα σημάνει και αντίστοιχες αποφάσεις. Δεν σταματάμε εκεί. Ήταν απαράδεκτο».

Και πρόσθεσε: «Δε νοείται η ΕΛΑΣ και στελέχη της ακόμα και μήνα Αύγουστο μπροστά σε τέτοια πληροφόρηση να μην δρουν. Απαιτείται πολύ μεγαλύτερη ευθύνη και σοβαρότητα και καλύτερη συνεργασία και όχι να βγαίνουν εντολές που να πασάρει ο ένας στον άλλον».

Απαντώντας σε όσους ζητούν την παραίτηση του ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο υπουργός δεν είναι επιχειρησιακός. «Δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να παραιτηθώ αν η θέση μου είχε να κάνει με επιχειρησιακό σχεδιασμό. Θα ήταν ο εύκολος δρόμος αυτός της παραίτησης. Να αποφύγεις την πολιτική και την κομματική κριτική. Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη μου και θα δουλέψουμε σκληρά και αυτή είναι η εντολή που έδωσαν οι πολίτες».

Back to top button