Αγροτικά νέαΚορυφαίαΟικονομίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TV

Οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε αγροτική σύσκεψη στην Κομοτηνή -Ξεκινά πρόγραμμα μικρών φωτοβολταϊκών για αγρότες-Νέα ΚΑΠ :ελαστική εφαρμογή το 2023-Ανακοινώσεις προγραμμάτων και ενισχύσεων -Φράγμα Ιάσμου ανακοινώσεις από Μητσοτάκη(web tv)

Σε μία σημαντική σύσκεψη για τον αγροτικό τομέα της Περιφέρειας συμμετείχαν σήμερα το πρωί οι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας παρουσία βουλευτών Αντιπεριφερειαρχών συνδικαλιστών και επιχειρηματιών του αγροτικού χώρου.

Ο κ Σκρέκας που διατέλεσε και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατά το παρελθόν ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα net metering δηλαδή τοποθέτησης 70000 συνολικά μικρών φωτοβολταίκων σε πομώνες μέχρι 10 KW και δυνατότητα άμεσης σύνδεσης ης με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να μειωθεί το κόστος λειτουργίας τους και κατ επέκταση παραγωγής για τους αγρότες. Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα ανοίξει μέσα στο Μάρτιο .

Ακολούθως ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε αναφορά στη νέα ΚΑΠ σημειώνοντας όυτι η χρονιά που διανύουμε θα είναι ελαστική ως προς την εφαρμογή της και αποκάλυψε ότι θα γίνουν συστηματικές ενημερώσεις σε ολόκληρη τη χώρα μέσα στο Φλεβάρη.

Ανακοίνωσε επίσης των εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης σε όλες τις Περιφέρειας της χώρας προκειμένου να υπάρξει πραγματική καταγραφή των βοσκοτόπων ενώ τόνισε ότι επί των ημερών του δεν δόθηκαν ενισχύσεις από το εθνικό απόθεμα σε κτηνοτρόφους χωρίς ζώα.

Αναφορά επίσης έγινε στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ ,το νόμο για τη φορολόγηση με 50% του αγροτικού και κτηνοτροφικού εισοδήματος που θα εφαρμοστεί φέτος σε συνεταιρισμένους και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που έχουν παραδώσει προϊόν με συμβόλαιο ,τα προγράμματα βιολογικής γεωργίας και νέων αγροτών καθώς και στο πρόγραμμα για τα σχέδια βελτίωσης που θα προκηρυχθεί όπως είπε στο τέλος Φλεβάρη.

όλες οι δηλώσεις των Υπουργών όπως τις μεταδώσαμε ζωντανά εδώ

Στα του Φράγματος του Ιάσμου ,στους λόγους που το έργο κόλλησε ,στο τι θα γίνει αλλά και αναφορά στα μεγάλα έργα της ΑΜΘ πάνω στον αγροτικό τομέα και τη μείωση του κόστους παραγωγής μίλησε ο ΓΓ του Υπουργείο Δημήτρης Παπαγιαννίδης .Εδώ

Back to top button