ΡΟΗ ΝEWS WEB TVΚορυφαίαΠολιτισμός

“Οι περιπλανήσεις των βιβλίων στους Χριστουγεννιάτικους διαδρόμους της βιβλιοθήκης”: δύο δράσεις της Παιδικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής(web tv)

“”Οι περιπλανήσεις των βιβλίων στους Χριστουγεννιάτικους διαδρόμους της βιβλιοθήκης” είναι παραστάσεις ή καλύτερα δύο δράσεις που θα παρουσιαστούν στις 18, 25 Νοεμβρίου και 2, 9 Δεκεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα Νοεμβρίου από την Παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής .Σήμερα η ομάδα της σκηνοθέτιδας Μυρσίνης Λιαντζουράκη που είχε και την ευθύνη της διασκευής των κειμένων μίλησε για τις δύο αυτές δράσεις που θα λάβουν χώρα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ “Κομοτηνή Εν Δράση “.

Τα δύο παραμύθια που θα παρουσιαστούν τόσο αφηγηματικά όσο και διαδραστικά με την βοήθεια ηθοποιών προέρχονται από τη Βιβλιοθήκη ενώ συμμετέχουν οι ηθοποιοί Ρίκα Μοσχίδου, Δημήτρης Πάσος και Βούλα Παναγιωτίδου .Τα σκηνικά είναι του Γιάννη Καραγκιουλμέζη,οι βιντεοσκοπήσεις του Μιχάλη Βαμβακά, ο φωτισμός του Γιάννη Τζατζανά ενώ οι μουσικές του Μαρίνου Τόκα .Την Τα μικρά παιδιά που θα λάβουν ουσιαστικά μέρος στις δράσεις θα υποδύονται και αυτά ρόλους .

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά έως 12 ετών και θα παρουσιαστεί στο κοινό της πόλης όπως παρακάτω:
Ο θρύλος του τέταρτου μάγου : Πέμπτη 18 και 25 Νοεμβρίου 2021
Το αγόρι που ζωγράφιζε καλικάντζαρους: Πέμπτη 2 και 9 Δεκεμβρίου 2021
Στις 6:30 το απόγευμα στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Απαιτείται δήλωση συμμετοχής
• Τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19.
• Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής :
o τηλ. επικοινωνίας: 2531022589,
o e-mail: vivkomot@otenet.gr, komotini.en.drasi@gmail.com

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο της δράσης:
Ο «Θρύλος του τέταρτου μάγου» του Ηenry Van Dyke και «Το αγόρι που ζωγράφιζε καλικάντζαρους» του Χρήστου Μπουλώτη γίνονται αφορμή να γευτούμε την εμπειρία δύο ξεχωριστών διαδρομών με ήρωες έναν μάγο κι ένα αγόρι. Στους ξεχωριστούς τόπους των δύο βιβλίων, ο μάγος Μαζέλ ψάχνει το νέο βασιλιά με οδηγό του το λαμπρό αστέρι και το αγόρι που το λένε Μάρκο αναζητά την αλήθεια για τους καλικάντζαρους, τους παρεξηγημένους επισκέπτες των Χριστουγέννων.
Οι ταξιδευτές της νύχτας διασταυρώνουν την πορεία τους με οικείους και παράξενους διαβάτες, ενώ μέσα από τη διαδρομή τους γίνονται σοφότεροι.
Δύο περιπέτειες για την αγάπη, την καλοσύνη, την κατανόηση και την αλληλοβοήθεια μέσα στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, της εποχής του χρόνου που πάντα μας καλεί να αναζητήσουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Εδ’ω οι δηλώσεις των συντελεστών

Back to top button