ΚορυφαίαΚοινωνία

Οι Εβρίτες ΑΜΘ αντάμωσαν ξανά στη Δράμα- Συμμετείχαν και οι Εβρίτες Ροδόπης


Μετά από δυόμισι χρόνια, οι εβρίτες ΑΜΘ αντάμωσαν και πάλι στην Δράμα. Οι πέντε Σύλλογοι Εβριτών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Σερρών), πιστοί στο ραντεβού τους, αντάμωσαν για μια ακόμα φορά στον όμορφο χώρο του δημοτικού κήπου όπου φιλοξενείται και η Ονειρούπολη και έδωσαν έναν παραδοσιακό τόνο στην χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί στην πόλη. Μια ατμόσφαιρα που συμπλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο, οι χορωδίες των Εβριτών Δράμας και Ροδόπης.
Μέσα από τους παραδοσιακούς ρυθμούς και σκοπούς και με τη φιγούρα του «Πουρπούρη» να κυριαρχεί στον χώρο της εκδήλωσης, οι εβρίτες της ΑΜΘ απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα όλων των επισκεπτών και τουριστών από άλλες περιοχές της χώρας αλλά και την γειτονική Βουλγαρία που παραβρέθηκαν το πρωί της Κυριακής 18/12/2022 στον χώρο της Ονειρούπολης, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να φωτογραφηθούν με μέλη των συλλόγων.


Οι ρυθμοί της εβρίτικης παράδοσης συνεχίστηκαν σε κέντρο διασκέδασης, υπό τους ήχους της εβρίτικης ζυγιάς, ενώ οι πέντε σύλλογοι ανανέωσαν το ραντεβού τους, ανακοινώνοντας στους συμμετέχοντες πως για το έτος 2023, το αντάμωμα των Εβριτών ΑΜΘ, θα φιλοξενηθεί στις Σέρρες, ενώ ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ο σχεδιασμός κοινών δράσεων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων, από την ίδρυση του Συλλόγου Εβριτών Ν. Καβάλας.
Όσο για τους «Ροδοπίτες» Εβρίτες… η αποστολή τους επέστρεψε στην Κομοτηνή, τις πρώτες βραδινές ώρες και με εμφανή τα σημάδια της ικανοποίησης, για την παρουσία τους στο αντάμωμα, παρά την πολύωρη παραμονή τους στην Δράμα.

Back to top button