ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

Οι επιχειρήσεις που λόγω κορωνοϊού ανέστειλαν τη λειτουργία τους δεν θα πληρώνουν δημοτικά τέλη

Όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης με σχετική ανάρτησή του :

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά, υιοθέτησε τις προτάσεις μας, και ψήφισε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία περιέχει τις εξής ρυθμίσεις:

-Από την 1η Μαρτίου 2020 έως και την 31η Μαΐου 2020, αναστέλλεται η καταβολή μισθωμάτων σε Δήμους για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων και εντός κοιμητηρίων.

-Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α΄ 171), μπορεί να απαλλάσσονται από τα αναλογούντα τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.Με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.

-Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 μπορεί να απαλλάσσονται του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α΄ 74), για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

Back to top button
Close