ΚορυφαίαΟικονομίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TVΤοπικές ειδήσεις

Oι Δήμαρχοι αλλάζουνε ,το Τουριστικό Περίπτερο του Ιμέρου παραμένει αφύλαχτο και σε εγκατάλειψη(φωτό -βίντεο)

Οι εικόνες που αντικρίζει ο οποιοσδήποτε επισκέπτης της παραλίας του Ιμέρου του Δήμου Μαρώνειας Σαπών και του γνωστού και πάλαι ποτέ πανέμορφου Τουριστικού Περιπτέρου είναι πραγματικά αποκαρδιωτικές: χόρτα και καταστροφή παντού..

Τίποτα πραγματικά ,εκτός από τους τοίχους ,δεν έχει μείνει όρθιο στο άλλοτε στολίδι αυτό της παραλίας του Ιμέρου που έσφυζε από ζωή και επισκέπτες .Η Ροή news βρέθηκε στο σημείο και κατέγραψε τις εικόνες που μόνο θλίψη προκαλούν σε όσους περνούν από δίπλα. Τα πάντα έχουν κλαπεί ή καταστραφεί με τελευταία τα κουφώματα που έγιναν στόχος των γνωστών αγνώστων κυνηγών του μετάλλου.

Βρωμιά ,τζάμια, πεταμένα κομμάτια από ότι απέμεινε από το εσωτερικό και τις επιδρομές των βανδάλων .

Οι Δήμαρχοι αλλάζουνε αλλά τα χάλια παραμένουν

Το τουριστικό του Ιμέρου βρίσκεται σε εικόνα εγκατάλειψης τα τελευταία περίπου 15 χρόνια όταν με παρέμβαση εισαγγελέα ,τότε ζητήθηκε άμεσα να εγκαταλείψουν το αλσύλλιο του Ιμέρου οι εκατοντάδες παραθεριστές που επί χρόνια είχαν εγκατεστημένα εκεί τα τροχόσπιτα και τα αντίσκηνά τους .

Λίγο πιο κάτω τα δεκάδες λυόμενα των μειονοτικών ,κυρίως συμπολιτών μας ,συμπλήρωναν μία εικόνα ζωής και οικονομικής κινητικότητας με το παραλιακό αναψυκτήριο που έδινε ζωή στο χώρο.

Έτσι και το τουριστικό είχε καθημερινά πελάτες όχι μόνο από τους παραθεριστές αλλά και όλους όσοι θα ήθελαν να κάνουν μπάνιο στην καταπληκτική αυτή παραλία με τα πεντακάθαρα νερά .

Δυστυχώς αυτή η ανάπτυξη βρέθηκε στον αέρα αφού ο χώρος βρίσκονταν κοντά ή μέσα στην ζώνη Α της συνθήκης Ραμσάρ και έτσι κάθε είδους τέτοια δραστηριότητα απαγορεύονταν .Να σημειωθεί ότι η κατάσταση με τα τροχόσπιτα ήταν λίγο χαοτική και τα τελευταία  χρόνια ο τότε Δήμος Μαρώνειας προσπάθησε να βάλει μία στοιχειώδη τάξη με ρεύμα και καθαρισμό τουαλετών .

Από τότε ,περίπου το 2005,όσες προσπάθειες κι αν έγιναν να βρεθεί τρόπος να επιτραπεί η δημιουργία κάποιου είδους οικολογικού κάμπινγκ έπεσαν στο κενό καθώς η γραφειοκρατία ήταν τεράστια ενώ το τοπίο παρέμεινε γκρίζο.

Οι εναλλαγές των Δημάρχων  Μαρώνειας και Μαρώνειας Σαπών δεν έδωσαν λύση στη λειτουργία του Τουριστικού καθώς η αξιοποίηση του συνδέονταν άρρηκτα με την παραλία ,τους θερινούς μήνες τουλάχιστον η οποία λόγω του γνωστού φαινομένου με τα φύκια εγκαταλείφθηκε από επενδυτές και έτσι η τύχη του οικήματος ήταν αναπόφευκτη.

Η αλήθεια είναι πως πολλές προεκλογικές εκστρατείες βασίστηκαν στην αξιοποίηση του χώρου και στην επαναλειτουργία του χωρίς αυτό να έχει γίνει μέχρι σήμερα κατορθωτό .

Η προηγούμενη δημοτική αρχή έλαβε απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για δημοπράτηση του χώρου χωρίς τελικά να το καταφέρει ενώ πρόσφατα το ίδιο αποφάσισε και η οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μαρώνειας Σαπών.Ωστόσο καμία μερίμνα δεν έχει ληφθεί για να αποτραπεί η είσοδος στο χώρο ή τουλάχιστον αυτός να ευπρεπιστεί και να μην παρουσιάζει αυτή την άθλια και προσβλητική  εικόνα.

Το Τουριστικό του Ιμέρου και η παραλία του χωριού αποτελούν έναν πόρο τουρισμού για τη Ροδόπη που πρέπει να αξιοποιηθεί οπωσδήποτε .Προτρέπω ωστόσο να προηγηθεί σοβαρή μελέτη και προσοχή γιατί εύκολα δεν βρίσκονται επενδυτές που σε μία εποχή πανδημίας και κρίσης να ρίξουν στο χώρο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για μία σεζόν που κανείς δεν ξέρει πότε και πως θα ξεκινήσει.

Ας είναι τούτος ο καιρός χρόνος για συστηματική μελέτη και όχι επικοινωνιακές φωτοβολίδες που όσοι τις πετούν είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα τις βρουν μπροστά τους.

Σάκης Αντωνίου

Back to top button
Close