Οι άδειες νερού ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο της Περιφέρειας -Ποιες οι προτάσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ για τις “κορωνοενισχύσεις” -Τα σενάρια για τους επιλαχόντες των σχεδίων Βελτίωσης (web tv)

Η Αγροτική Ματιά της 18ης Φεβρουαρίου 2021

Το σοβαρό ,διαχρονικό πρόβλημα των αδειοδοτήσεων των αρδευτικών γεωτρήσεων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αναδείχτηκε στην χθεσινή Αγροτική Ματιά της ALFA τηλεόρασης με τους Σάκη Αντωνίου και Κυράκο Κρόκο.Στην εκπομπή μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς τομέα της ΠΑΜΘ Γιώργος Ζιμπίδης.

Η Περιφέρεια θεωρεί σοβαρό το πρόβλημα των καθυστερήσεων στην αδειοδότηση των γεωτρήσεων και μάλιστα σκέφτεται ότι θα μπορούσαν υπάλληλοι της Περιφέρειας να συνδράμουν τους υπαλλήλους της Δνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης που εδρεύει στην Καβάλα .Η κατάσταση σήμερα είναι οριακή καθώς υπάρχουν φάκελοι που εκκρεμούν για 10 χρόνια σχεδόν χωρίς τελική αδειοδότηση. Μάλιστα των αρχικών αιτήσεων συχνά ακολουθούν μεταβολές που και αυτές έχουν είναι στον αέρα.

Η εκπομπή δια του Κυριάκου Κρόκου πρότεινε στον Αντιπεριφερειάρχη να ζητήσει την ψηφιοποίηση της διαδικασίας στην βάση της ετήσιας δήλωσης των αγροπτιών στο ΟΣΔΕ προκειμένου η διαδικασία ,επιτέλους να ξεβαλτώσει .

Στην εκπομκπή επίσης έγινε συζ΄τυηηση για τις κορωνοενισχύεις που ζητά η Περιφέρεια αλλά και στην άρση της αδικίας στους κτηνοτρόφους που δεν παρέδωσαν γάλα και εξαιρέθηκαν στην πρώτη καταβολή το καλοκαίρι.

Αναφορά έγινε και στα σενάρια για τους επιλαχόντες των σχεδίων βελτίωσης που αγωνιούν και ζητούν να βρεθεί τρόπος και αυτοί να ενταχθούν, ως επενδυτές και να χρηματοδοτηθούν .

Στην εκπομπή επίσης μίλησε και ο Δημήτρης Κολγιώνης Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς τομέα του Δήμου Αλεξανδρούπολης για τος ζημιές που προκάλεσε στην αγροτική οδοποιία ,τις καλλιέργειες αλλά και στο έγγειο κεφάλαιο, τα χωράφια δηλαδή η πρόσφατη κακοκαιρία στο Νότιο Έβρο.

Παρακολουθείστε την εκπομπή εδώ :

Exit mobile version