“Οχι στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού” λενε οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κομοτηνής -Δηλώνουν ωστόσο ότι “το εμβόλιο σώζει ζωές”

Την παραδοχή ότι η ασφαλέστερη προστασία από τον κορωνοϊό είναι το εμβόλιο δηλώνουν ,δια του Συλλόγου τους οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κομοτηνής σε σχετική ανακοίνωσή τους ωστόσο διαφωνούν με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις δομές υγείας .“Σεβόμαστε τις προσωπικές επιλογές και το δικαίωμα όσων Υγειονομικών δεν έχουν πεισθεί και διατηρούν επιφυλάξεις. Η συμμετοχή πρέπει να είναι συνειδητή και όχι απόφαση εκβιασμών και απειλών.” αναφέρουν .Σε λίγες μέρες οι υγειονομικοί ανα τη χώρα που δεν θα εμβολιαστούν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας .

Η ανακοίνωση :

“Μετά την δημοσίευση των διατάξεων του Ν.4820/2021, καθιερώνεται ουσιαστικά η υποχρεωτικότητα του εμβολίου κατά του κορονοιού, προς όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Είναι κοινά αποδεκτό, ότι το εμβόλιο αποτελεί το σημαντικότερο όπλο προστασίας και ασφάλειας από τον κορονοϊό. Ο εμβολιασμός εκτός από προστασία του ίδιου του εμβολιαζόμενου, αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και ένδειξη αλληλεγγύης απέναντι προς τον συνάνθρωπο. Όμως τις σοβαρές επιφυλάξεις που διατηρούν κάποιοι από τους συναδέλφους για αυτό, δεν μπορούν να τις λύσουν η υποχρεωτικότητα, αλλά η σοβαρή εκστρατεία ενημέρωσης και οι πρωτοβουλίες ενθάρρυνσης της συλλογικής ευαισθητοποίησης απέναντι στο πρόβλημα.

Σεβόμαστε τις προσωπικές επιλογές και το δικαίωμα όσων Υγειονομικών δεν έχουν πεισθεί και διατηρούν επιφυλάξεις. Η συμμετοχή πρέπει να είναι συνειδητή και όχι απόφαση εκβιασμών και απειλών.

Επιμένουμε στην σημασία της συνέχισης της τήρησης  των Ατομικών Μέτρων προστασίας, ως σημαντικό στοιχείο ανάσχεσης της Νόσου.

Υπο το πρίσμα των ανωτέρω καθίσταται προφανές ότι ΔΕΝ αποδεχόμαστε την υποχρεωτικότητα του Εμβολιασμού, ιδιαίτερα όταν αυτή συνδέεται με τα δυσβάσταχτα και δυσανάλογα μέτρα της αναστολής εργασίας και στέρησης μισθού.

 ΔΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ”

Exit mobile version