Δημοτικές Εκλογές Ροδόπη 2023Κορυφαία

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καρακάσης αντί φυλλαδίων έκανε δωρεά έναν απινιδωτή στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σπάρτακος

Μια άλλη στάση με κοινωνικό πρόσημο διαφορετική από εκείνες που προεκλογικά ,διαχρονικά, καταγράφουμε .Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής με την παράταξη του Δημάρχου Γιάννη Γκαράνη ,Γιάννης Καρακάσκης αντί να ξοδέψει χρήματα για διαφήμιση δώρισε έναν αυτόματο απινιδωτή στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ .Ο ίδιος αιτιολόγησε την επιλογή του ως εξής :

“Αποφάσισα να συμμετάσχω στις επερχόμενες εκλογές έτσι ώστε να προσφέρω και εγώ στο τόπο μου με οποιοδήποτε τρόπο μπορώ. Θα ήθελα να γίνουν νέες δράσεις, να δοθούν νέες φρέσκες ιδέες που να εκφράζουν τους νέους του Δήμου μας. Ως νέος στο κομμάτι της πολιτικής έχω δίπλα μου ως καθοδηγητή τον Δήμαρχο Ιωαννης Γκαρανης σε οτιδήποτε χρειαστώ. Πάντα δίπλα μου σε όλα έχω και την οικογένεια μου. Μέσα από πολλές συζητήσεις με τη γυναίκα μου δημιουργήθηκε η ιδέα της συγκεκριμένης δωρεάς. Σκεπτόμενοι τη σημαντικότητα ενός τέτοιου εργαλείου και έχοντας περάσει μία περιπέτεια με τη κόρη μας η οποία αποτέλεσε για μένα έναν κινητήριο μοχλό, αποφασίσαμε να δωρίσουμε αυτόν τον αυτόματο απινιδωτή στην συγκεκριμένη ακαδημία. Η Ακαδημία Σπάρτακος απαρτίζεται από νέους ανθρώπους με όρεξη και αγάπη για τα παιδιά. Έχοντας μιλήσει μαζί τους καταλάβαμε ότι έχουμε κοινές ανησυχίες και ιδέες.

Η απόφαση πάρθηκε με βάση και τη περιβαλλοντική μου συνείδηση. Έτσι τα χρήματα που θα δαπανούσα για διαφημιστικούς σκοπούς με την εκτύπωση καρτών και φυλλαδίων θα δοθούν σε κάτι πολύ πιο σημαντικό που θα μπορεί να σώσει ζωές. Εύχομαι να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ποτέ, παρόλα αυτά και μόνο γνωρίζοντας πως ο απινιδωτής υπάρχει σε ένα χώρο άθλησης και μπορεί να σώσει κάποια ζωή νιώθω πολύ όμορφα με τον εαυτό μου.

Επειδή η ορθή χρήση του είναι το Α και το Ω έχω επικοινωνήσει ήδη με εκπαιδευτές-διασώστες έτσι ώστε από την έναρξη των προπονήσεων της Ακαδημίας να έρθουν και να προσφέρουν την κατάλληλη εκπαίδευση. Η πρόσκληση θα είναι ανοιχτή για όλο τον κόσμο που ενδιαφέρεται.” καταλήγει

Back to top button