ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

“Ο Θεός να μας λυπηθεί” λέει ο Δντης της Νευροχειρουργικής κλινικής στην Αλεξανδρούπολη που ρίχνουν τοίχους για νέα ΜΕΘ-Δράμα :ένας στους τέσσερις με κορωνοϊό λέει ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεται και η περιφερειακή ενότητα της Δράμας καθώς τα κρούσματα κορονοϊού και οι νοσηλείες συνεχώς αυξάνονται. «Με το που δίνεται εξιτήριο τα κρεβάτια ξαναγεμίζουν» επεσήμανε το πρωί της Παρασκευής (27/11) ο πρόεδρος εργαζομένων στο νοσοκομείο της Δράμας, Ιωάννης Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

« Ένας στους 4 είναι θετικός στον κορονοϊό» ανέφερε ο πρόεδρος εργαζομένων, προσθέτοντας ότι «αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι δεν ελαττώνονται οι νοσηλείες στο νοσοκομείο. Με το που δίνεται εξιτήριο τα κρεβάτια ξαναγεμίζουν». Παράλληλα, όπως ο ίδιος ανέφερε ενώ την Πέμπτη (26/11) έγινε η διακομιδή των ασθενών σήμερα πάλι υπάρχουν 2 ασθενείς που αναμένεται να μετακινηθούν σε άλλες ΜΕΘ. «Αναζητούμε μονάδες εντατικής θεραπείας όπου υπάρχει κρεβάτι θα μεταβούν και οι συγκεκριμένοι ασθενείς» σημείωσε.

Σήμερα στο Νοσοκομείο της Δράμας έχουν αναπτυχθεί 140 κλίνες covid και οι 136 είναι γεμάτες ενώ και τα 12 κρεβάτια των ΜΕΘ είναι επίσης κατειλημμένα. Χθες διακομίστηκαν 3 ασθενείς σε ΜΕΘ στην Αθήνα με αεροδιακομιδή ενώ σήμερα αναζητούνται εκ νέου 2 μονάδες ΜΕΘ για να μεταφερθούν 2 ασθενείς που έχουν ανάγκη.

Στην Αλεξανδρούπολη ρίχνουν τοίχο για να αναπτύξουν νέα ΜΕΘ

Στο μεταξύ στο Νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης η κατάσταση είναι επίσης δραματική καθώς η διοίκηση υποχρεώθηκε να γκρεμίσει τοίχο για να επεκτείνει σε γειτονικό χώρο τις λειτουργούσες ΜΕΘ του .

Την δραματική κατάσταση περιγράφει με ανάρτησή του στο fb ο Δντης της Νευροχειρουργικής κλινικής Θεοδόσης Μπιρμπίλης αναφέροντας :

“… τοίχοι πέφτουν και σηκώνονται για νέα ΜΕΘ 8 κλινών από το πουθενά, πίεση από παντού για ασθενείς με covid-19, νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε γειτονικές πόλεις… και καθημερινά, εγκεφαλικά επεισόδια από ραγεντα ανευρύσματα εγκεφάλου και καρκίνους. Ελπίζω Ο Θεός να μας λυπηθεί!”

Back to top button