ΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζΤοπικές ειδήσεις

«Ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί»

Με σύνθημα «ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί» και παρά το κρύο, μέλη του δραστήριου Συλλόγου Καρκινοπαθών και φίλων Ν Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» πραγματοποίησαν σήμερα ,Σάββατο ( 15 2 2020),δράση ευαισθητοποίησης στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής .

Στους διερχόμενους από την πλατεία διαμοιράστηκε έντυπο υλικό ευαισθητοποίησης ενώ σπουδάστριες του τμήματος αισθητικής του ΔΙΕΚ Κομοτηνής έβαφαν τα προσωπάκια των μικρών παιδιών.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO). Παρόλο που πρόκειται για σπάνιους καρκίνους, κάθε χρόνο 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από διάφορες μορφές του. 

 Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας. Ειδικότερα, κάθε χρόνο, περίπου 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά προέρχεται από χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.

Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.

Back to top button
Close