ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Κομοτηνή: «Η παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά είναι η ενότητα»-«Να αποκτήσει το ΚΙΝΑΛ και πάλι ισχυρό κοινωνικό έρεισμα»(web tv-φωτογραφίες)

Στην Κομοτηνή βρέθηκε σήμερα ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος μίλησε σε συγκέντρωση φίλων του κόμματος .

Νωρίτερα μιλώντας για το στίγμα της υποψηφιότητάς του στα τοπικά ΜΜΕ τόνισε πως η «παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά είναι η ενότητα στο κόμμα» σχολιάζοντας την ανάγκη να πραγματοποιηθεί τελικά ο τηλεοπτικός διάλογος μεταξύ των υποψηφίων στα πρότυπα του 2017 και όχι σύμφωνα με το μοντέλο των «παράλληλων μονολόγων» όπως ανάφερε.

«Το πολιτικό σύστημα στη χώρα δημιουργεί άγονες συγκρούσεις .Η ΝΔ έχει κάνει πάρα πολλά λάθη ,στην πανδημία ,στην οικονομία και στα εθνικά θέματα. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μία εναλλακτική που δημιουργεί εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό γιατί κρίθηκε με την Πρωθυπουργία του κ Τσίπρα και την συγκατοίκησή του με τον κ Καμμένο.

«Αν θέλουμε να υπάρχει μία εναλλακτική προοπτική ,ρεαλιστική και ελπιδοφόρα έναντι της δεξιάς παράταξης τότε αυτό είναι το στοίχημα της ανάταξης της δημοκρατικής παράταξης ώστε να αποκτήσει ισχυρό κοινωνικό έρεισμα »  ανάφερε χαρακτηριστικά για το ΚΙΝΑΛ.

Ο κ Ανδρουλάκης κατέκρινε κάθε φωνή που συζητά σε αυτή τη φάση μετεκλογικές συνεργασίες θεωρώντας ότι πρόκειται για συμπεριφορές που δεν επιτρέπουν στο κόμμα του να ισχυροποιηθεί .

Ο ίδιος ανάφερε ότι κατά την άποψή του το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει « να ανοίξει η συζήτηση με τις κοινωνικές δυνάμεις που εκφράζονται από το προοδευτικό κέντρο ,την προοδευτική αριστερά ,την κεντροαριστερά ,την ελληνική σοσιαλδημοκρατία με συγκεκριμένους πυλώνες»

Αυτοί οι τελευταίοι κατά τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι «μία ισχυρή ανθεκτική ανταγωνιστική οικονομία με δίκαιο φορολογικό σύστημα για να ενισχύσει με πόρους το κοινωνικό κράτος» αναφέροντας χαρακτηριστικά τη «δημόσια παιδεία και τη δημόσια υγεία »

Σάκης Αντωνίου

Back to top button