ΚοινωνίαΚορυφαία

Ο “νικητής” των εκλογών στη Ροδόπη είναι τελικά …τα κουνούπια

Αφόρητη η κατάσταση που επικρατεί αυτές τις μέρες στη Ροδόπη λόγω των κουνουπιών που ..επελαύνουν κάθε βράδυ καθιστώντας δύσκολη έως αδύνατη συχνά την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους κυρίως της παραλιακής ζώνης μετά την 8η νυχτερινή .

Δεν ξέρουμε αν φταίει ο καιρός ή μη αποτελεσματική καταπολέμηση αλλά καταγράφονται καθημερινά πάρα πολλά παράπονα και από τη σελίδα μας ενώ ήδη εμφανίστηκαν αρνητικές κριτικές και για ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής χωρίς οι τελευταίες να φταίνε για κάτι.

Η καταπολέμηση των κουνουπιών είναι μία δύσκολη κατάσταση που απαιτεί έγκαιρη αντιμετώπιση πριν τα έντομα αποκτήσουν το μέγεθος εκείνο που η καταπολέμησή της είναι από δύσκολη έως αδύνατη .

Να σημειωθεί ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει των κώδωνα του κινδύνου για αύξηση των περιστατικών ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας .

Σύμφωνα με νέα έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), το 2022 ο ιός του Δυτικού Νείλου προκάλεσε στην Ε.Ε. 1.133 κρούσματα και 92 θανάτους εκ των οποίων οι 33 στη χώρα μας

Ειδικά για τα κουνούπια δεν αρκούν οι φωτογραφίες και οι ανακοινώσεις όπως φαίνεται…

Back to top button