Αγροτικά νέαΚορυφαίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TV

Ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος αποκλειστικά στην “Αγροτική Ματιά”(web tv)

Στην εκπομπή “Αγροτική Ματιά ” της ALFA ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ και στον Σάκη Αντωνίου και τον Κυριάκο Κρόκο μίλησε σήμερα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος.

Ο κ Στύλιος αποκάλυψε ότι μέσα στον Νοέμβριο θα κατατεθεί προς διαβούλευση η τελική εθνική πρόταση για τη νέα ΚΑΠ προκειμένου αυτή να περάσει από το Εθνικό Κοινοβούλιο μέσα στο Δεκέμβριο και έτσι από τη νέα χρονιά να ξεκινήσει πρακτικά η εφαρμογή της .

Στην ίδια εκπομπή ο κ Υπουργός αποκάλυψε πως μέσα στις επόμενες μέρες θα βγει στον αέρα η προκήρυξη του Προγράμματος των Νέων Αγροτών ,πρόγραμμα στο οποίο το Υπουργείο φιλοδοξεί να ενταχθούν 10.000 νέοι αγρότες.

Το ύψος της χρηματοδότησης του προγράμματος μπορεί να φτάσει και τα 40.000 ευρώ ενώ με την ένταξη σε αυτό ο δικαιούχος νέος αγρότης θα εισπράξει προκαταβολικά το 70 % της ενίσχυσης κάτι που γίνεται για πρώτη φορά .Επίσης στα πλαίσια της επιτάχυνσης των διαδικασιών αξιολόγησης των φακέλων ο Υπουργός τόνισε ότι δεν θα υπάρχουν πλέον φυσικοί φάκελοι αλλά μόνο ηλεκτρονικοί και πως για την αξιολόγηση θα χρησιμοποιηθούν εκτός από τους γεωπόνους των ΔΑΟΚ και γεωπόνοι των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Ο ίδιος προανήγγειλε και την προκήρυξη του προγράμματος των “Γεωργικών Συμβούλων ” πριν από τέλος του έτους .

Τέλος στάθηκε σε μία σειρά από πρωτοβουλίες ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του Υπουργείου αλλά και την εκπόνηση ενός “αγροτικού κτηματολογίου” ενός εργαλείου μέσω του οποίου ο κάθε επενδυτής θα μπορεί να εντοπίζει τις προς εκμετάλλευση δημόσιες αγροτικές γαίες άμεσα και ηλεκτρονικά .

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:

Back to top button