Δημοτικές Εκλογές Ροδόπη 2023ΚορυφαίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TV

Ο Διονύσης Κλάδης υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ με τη Λαϊκή Συσπείρωση -Παρουσίαση και των υποψηφίων Δημάρχων Κομοτηνής και Ιάσμου(web tv)

Τους υποψηφίους Περιφερειάρχη ΑΜΘ και Δημάρχους σε Κομοτηνή και Ίασμο που θα υποστηρίξει μέσα από τους συνδυασμούς της Λαϊκης Συσπείρωσης παρουσίασε χθες στην Κομοτηνή η ΕΠ του κόμματος στην Ανατολικής Μακεδονία Θράκη .Υποψήφιος Περιφερειάρχης θα είναι για πρώτη φορά ο Διονύσης Κλάδης ,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής ΑΜΘ του κόμματος ενώ υποψήφιοι Δήμαρχοι εκ νέου σε Κομοτηνή και Ίασμο θα είναι οι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Λεβέντης και Παναγιώτης Σπορίκης αντίστοιχα

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο περιφερειακός σύμβουλος και νυν επικεφαλής της Λαϊκης Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Σιδέρης Μιχαηλίδης ανάερε πως “

Δηλώνουμε πανέτοιμοι να δώσουμε όλες τις εκλογικές μάχες που είναι μπροστά μας, αυτές στις 21 Μάη για τη βουλή, αλλά και τις εκλογές για τη Τοπική Διοίκηση τον επόμενο Οκτώβρη. Στις εκλογικές αναμετρήσεις αυτές, κρίνεται κατά τη γνώμη μας με ενιαίο τρόπο το κατά πόσο θα δυναμώσει ο ίδιος ο λαός, μέσα και έξω από τη βουλή, μέσα και έξω από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Προϋπόθεση η διακριτή άνοδος του ΚΚΕ, η μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης τον Οκτώβρη.

Αυτή τη δυνατότητα καλούμε όλο το λαό να την μετατρέψει σε πραγματικότητα και την 21η Μάη και στη συνέχεια, σε κάθε κάλπη.

Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε στο λαό της περιοχής μας, που βιώνει από πρώτο χέρι τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που ασκείται ενιαία από κυβερνήσεις, δημοτικές και περιφερειακή αρχή. Μιας πολιτικής που κατατάσσει την περιοχή μας στις πρώτες θέσεις σε όλη την ΕΕ στην ανεργία των νέων, στην ενεργειακή φτώχεια, τη συνολική φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό. Την ώρα που μεγάλες και εμβληματικές επενδύσεις άλλες γίνονται και άλλες σχεδιάζονται. Την ώρα που κατασκευαστικοί, ενεργειακοί και άλλοι όμιλοι έχουν σκάσει από τα κέρδη.”

Διονύσης Κλάδης,υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ :”ο λαός να μαυρίσει αυτούς που του μαυρίζουν τη ζωή

Ο λαός στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, έχει όλες τις προϋποθέσεις να ζει πολύ καλύτερα από ότι σήμερα γιατί πραγματικά έχει εύφορη γη, φυσική ομορφιά, πόρους και πηγές ενέργειας, έμπειρο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό, ό,τι χρειάζεται δηλαδή για να προκόψει. Υπάρχει όμως ένα εμπόδιο και αυτό δεν είναι άλλο από τις πολιτικές που εφαρμόζονται χρόνια τώρα από όλες διαδοχικά τις κυβερνήσεις, όλες διαχρονικά τις περιφερειακές αρχές που ως στόχο βάζουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Για αυτό και ενώ δαπανάνε τεράστια ποσά για να στηρίζονται οι ανάγκες των ομίλων, τους πριμοδοτούν με ζεστό χρήμα, από την άλλη είναι εξαιρετικά τσιγκούνηδες στο να προχωρήσουν τα αναγκαία έργα που καλύπτουν τις ανάγκες του λαού. Και στην περιοχή μας έχουμε πολλά παραδείγματα, από αντιπλημμυρικά, έργα οδοποιίας, αντιπυρικά, από έργα σχολικής στέγης, για δομές υγείας και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Ο λαός της περιοχής έχει λοιπόν την ευκαιρία να μαυρίσει αυτούς που του μαυρίζουν τη ζωή και να κάνει πιο δυνατή την ίδια τη δύναμή του επιλέγοντας σε όλες τις κάλπες τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ. Μαζί με την πάλη του, τους αγώνες του να το πάρουμε αλλιώς, να ανοίξουμε το δρόμο στην εξουσία των εργαζομένων, του λαού, γιατί εμείς αυτόν τον λαό και τη νεολαία της περιοχής μας τον έχουμε για πολύ περισσότερα από τη θέση του απλού ψηφοφόρου κάθε τέσσερα χρόνια, τον θέλουμε πρωταγωνιστή, διαμορφωτή και συμμέτοχο στην δική του εξουσία στην οποία το Κόμμα μας θα στηρίξει και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να επικρατήσει και να προκόψει.

Ταυτόχρονα η στήριξη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες είναι η μοναδική ψήφος που δεν θα πάει χαμένη, δεν θα την βρει απέναντί του και ενάντιά του ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο βιοπαλαιστής αγρότης, ο αυτοαπασχολούμενος, η νεολαία και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Δεν θα μετανιώσει, δεν θα ψάχνει άλλα χέρια να κόψει την επομένη των εκλογών. Δεν θα την δώσει κάπου και θα τη βρει αλλού μετά από λίγο καιρό όπως συνηθίζεται πια στα άλλα κόμματα μικρά ή μεγάλα.

Απεναντίας χαμένη ψήφος για το λαό είναι η ψήφος σε όλα τα άλλα κόμματα και παρατάξεις που θα εφαρμόσουν μια πολιτική από χέρι αντιλαϊκή γιατί δεσμεύονται στα προαπαιτούμενα του Ταμείου ανάκαμψης, το νέο υπερμνημόνιο για τους λαούς της Ευρώπης, τα προαπαιτούμενα της επενδυτικής βαθμίδας που έγινε ο νέος εθνικός στόχος, από τη στρατηγική της ΕΕ, την «πράσινη» μόνο στα λόγια μετάβαση, από τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και την μεγαλύτερη εμπλοκή στο μακελειό στην Ουκρανία που έχει μετατρέψει όλη την περιφέρειά μας σε ορμητήριο πολέμου και στόχο των αντιπάλων τους. Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που δυσκολεύει για το λαό ακόμα περισσότερο με την επικείμενη νέα καπιταλιστική κρίση και τη γενίκευση του πολέμου να είναι προ των πυλών.

Στα δύσκολα που έρχονται ο λαός μας χρειάζεται ισχυρή τη μόνη δύναμη που αποδεδειγμένα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του, που προειδοποιεί, αποκαλύπτει διεκδικεί, την δύναμη που αποτελεί μαζί με την ίδια του την πάλη ασπίδα για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο, το ΚΚΕ. Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς και επιλογές, στις οποίες σπρώχνει το σύστημα, δήθεν αντισυστημικές, που αποδεικνύεται  κάθε μέρα και περισσότερο πόσο μέσα στο σύστημα είναι. Να μην τσιμπήσει κανένας από την ρητορική του μίσους των εθνικιστών – εγκληματιών που κρύβουν τους πραγματικούς ενόχους για τα λαϊκά προβλήματα που διογκώνονται. Με τους μόνους που τα έβαλλαν ήταν οι αδύναμοι και οι αγωνιστές. Κανένα λαμόγιο δεν πείραξαν ίσα – ίσα έσταζαν μέλι και έδιναν και έπαιρναν οι τροπολογίες για την στήριξη των «αναξιοπαθούντων» εφοπλιστών και άλλων μεγάλων ελλήνων επιχειρηματιών.

Εμείς μιλάμε καθαρά, το δρόμο αυτής της ανάπτυξης που όλοι οι άλλοι ευαγγελίζονται ο λαός μας τον έχει δει και τον έχει πληρώσει. Έχει με κάθε σενάριο αποτέλεσμα την εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά, μετανάστευση, καταστροφή του περιβάλλοντος, φασισμό. Δεν υπάρχει ανάπτυξη για όλους ή δίκαιη όπως άλλοι την αποκαλούν στις ίδιες ράγες του εγκλήματος αλλάζοντας μονάχα τον μηχανοδηγό. Πρέπει να ξηλώσουμε τις ράγες, να τις στρέψουμε σε άλλη κατεύθυνση, να κάψουμε τα αντιλαϊκά σενάρια της επόμενης μέρας. Για να κερδίσει ο λαός πρέπει να χάσουν οι τράπεζες, οι εφοπλιστές, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα κοράκια των funds και των ΑΠΕ.

Στα ψηφοδέλτια που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια θα βρίσκονται άνθρωποι αγωνιστές, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων για καλύτερα μεροκάματα και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς που μετράμε δυστυχώς πολλαπλά εργοδοτικά εγκλήματα στην περιοχή μας, ενάντια στις απολύσεις και τις συνδικαλιστικές διώξεις. Ενάντια στη φοροληστία των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρών επαγγελματιών.

Άνθρωποι που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος, ενάντια στην επέλαση των ΑΠΕ ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές, στην εγκατάσταση του LNG στην Αλεξανδρούπολη, ενάντια στα σχέδια των χρυσοθήρων.

Άνθρωποι που μπήκαν μπροστά και καθυστέρησαν, αντιπάλεψαν, ανέδειξαν τους κινδύνους, από το πέρασμα της φονικής μηχανής του ΝΑΤΟ από την περιοχή μας, από τη συμμετοχή της χώρας και της περιοχής μας ειδικά, σε έναν άδικο πόλεμο μεταξύ ληστών.

Αγωνιστές που παλεύουν για τα δίκια των αγροτών, για κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα στους αγρότες ώστε να μείνουν στη γη τους και να μην ρημάζουν τα χωριά και η ύπαιθρος, για την μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων ώστε να μπορεί να τα προμηθευτεί και η λαϊκή οικογένεια της πόλης, να έχει πρόσβαση σε ποιοτικά και φτηνά αγαθά.

Για να γίνουν τα απαραίτητα έργα ώστε να μην πνιγόμαστε και να μην καιγόμαστε κάθε τόσο, να μην πέφτουν οι γέφυρες η μία μετά την άλλη. Όταν οδηγείς στο επαρχιακό δίκτυο να μην νιώθεις ότι είσαι σε καράβι σε φουρτουνιασμένη θάλασσα. Για συχνές, φτηνές, ασφαλείς θαλάσσιες μεταφορές προς τα νησιά της περιοχής μας. Για να αξιοποιηθεί το υδάτινο δυναμικό και η γεωθερμία τόσο στην ενέργεια όσο και στην αγροτική παραγωγή.

Άνθρωποι που δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να βελτιωθεί η κατάσταση στην υγεία και την παιδεία στην περιοχή μας, να στελεχωθούν τα νοσοκομεία, να υπάρχει δωρεάν πρόσβαση στα αναγκαία φάρμακα, να δημιουργηθούν ΚΥ που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες της περιοχής, να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα κενά σε σχολική στέγη, για όλες τις βαθμίδες, η τραγική κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολικά κτήρια. Στην πρόνοια και τη φροντίδα ώστε να μην βρίσκουν τοίχο τα αιτήματα των ανθρώπων με αναπηρία, των καρκινοπαθών, άλλων συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Για να μην γίνονται ο αθλητισμός και ο πολιτισμός λέξεις άγνωστες στους πολλούς, ή να αναγκάζονται σε υπέρογκα έξοδα οι λαϊκές οικογένειες για να καλυφτούν και αυτές οι βασικές ανάγκες.

Άνθρωποι που αγωνίζονται ώστε τα φυσικά κάλλη της περιοχής μας να είναι προσβάσιμα σε όλους, ο τουρισμός να αφορά και τους κατοίκους της περιοχής να μη γινόμαστε βορά στις ορέξεις των μεγαλοξενοδόχων. Για λαϊκή στέγη φτηνή με πρόσβαση ειδικά στα νέα ζευγάρια που αδυνατούν να καλύψουν τα ενοίκια που έχουν φτάσει στο Θεό.

Άνθρωποι που παλεύουν για να διαμορφωθούν χώροι φιλοξενίας με όλο το απαραίτητο προσωπικό ώστε να στηρίζονται γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές.

Άνθρωποι που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε κάθε αδύναμο και κάθε έναν που έχει ανάγκη χωρίς διαχωρισμό ανάλογα με το χρώμα του δέρματος, την θρησκεία, την εθνοτική καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Άνθρωποι που αγωνίζονται για τα ιδιαίτερα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας στην περιοχή.

Άνθρωποι που αναδεικνύουν τις πραγματικές αιτίες του μεταναστευτικού – προσφυγικού, που αντιπαλεύουν τις πολιτικές που τις δημιουργούν, που αγωνίζονται ώστε να μη γίνει η περιοχή μας φυλακή ξεριζωμένων, που διεκδικούν την δημιουργία κέντρων αίτησης ασύλου μέσα στην Τουρκία με ευθύνη της ΕΕ και της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ και την ασφαλή μεταφορά τους στις χώρες που επιθυμούν.

Για όλους αυτούς του λόγους αξίζει να ενισχυθούν από το λαό της περιοχής. Να υπάρχει ισχυρή εκπροσώπηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο από αγωνιστές περιφερειακούς Συμβούλους που θα διεκδικούν για την περιοχή, θα είναι τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή του λαού!”

Ποιος είναι :

Ο Διονύσης Κλάδης είναι γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής ΑΜΘ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Είναι 43 ετών.

Είναι αριστούχος απόφοιτος πολυκλαδικού Λυκείου, της σχολής Οχημάτων του ΑΤΕΙ-Θεσσαλονίκης και της ΑΣΠΑΙΤΕ της Πάτρας. Έχει ολοκληρώσει κύκλο μουσικών σπουδών στην αρμονία, το ακορντεόν και την τρομπέτα. Έχει διατελέσει για σειρά ετών μουσικός (τρομπετίστας) στη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας. Έχει εργαστεί ως αναπληρωτής καθηγητής σε διάφορα ΕΠΑΛ της χώρας μεταξύ αυτών και στην Κομοτηνή. Επίσης, ως ιδιωτικός υπάλληλος και ως ελεγκτής σε ΙΚΤΕΟ στην Αλεξανδρούπολη.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Έβρου.

Κατοικεί στην Αλεξανδρούπολη, είναι παντρεμένος με την Εύα Βλισίδου και έχουν αποκτήσει 2 κόρες.

Γιάννης Λεβέντης,υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής :” Όσο μόνοι νιώθαμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τόσο δυνατοί νιώθουμε μέσα στο λαό”

Μπορούμε σήμερα να δηλώνουμε υπερήφανοι γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση Κομοτηνής, τα στελέχη και τα μέλη, οι φίλοι και οι συνεργαζόμενοι με το ΚΚΕ στο Δήμο Κομοτηνής δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας για να ανταποκριθούμε στη μία και μοναδική δέσμευση που είχαμε πριν τις εκλογές του 2019: να υπηρετήσουμε αποκλειστικά τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού της Κομοτηνής.

Μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης για κάθε μικρό και μεγάλο λαϊκό πρόβλημα. Στις κινητοποιήσεις και τις μεγάλες απεργίες. Στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στις γειτονιές αυτής της πόλης, στους οικισμούς και τα χωριά του Δήμου μας.

Η Κομοτηνή είναι μια ιδιαίτερη πόλη. Με ξεχωριστούς ανθρώπους. Ιδιαίτερες όμως είναι και οι ανάγκες του Δήμου μας. Τα σημάδια της υποχρηματοδότησης δεκαετιών είναι ορατά σε κάθε σημείο της Κομοτηνής και των οικισμών. Για να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα δεν χρειάζονται μεγάλα «οράματα» και επενδυτικά πλάνα. Απαιτείται διεκδίκηση. Απαιτείται κρατική χρηματοδότηση. Απαιτούνται στελεχωμένες δημόσιες υπηρεσίες. Αλλιώς πάντα θα μιλάμε για την ιδιαίτερη και γραφική Κομοτηνή με τα τεράστια προβλήματα.

Μέσα σε έναν εξαιρετικά αρνητικό συσχετισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο καταφέραμε να αποκαλύψουμε τη στρατηγική συμφωνία των άλλων παρατάξεων για τον ίδιο το ρόλο της Τοπικής Διοίκησης, που έχει μετατραπεί, με τις νομοθετικές παρεμβάσεις των κυβερνήσεων, σε κρατικό όργανο που γιγαντώνει τη φορομπηξία για το λαό. Ένα κρατικό όργανο που ικανοποιεί μόνο τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, των εργολάβων, την ίδια ώρα που αυξάνει τοπικούς φόρους, τέλη, πρόστιμα και βάζει βαθιά το χέρι στις τσέπες του λαού.

Και η σημερινή δημοτική αρχή, όπως οι προηγούμενες, στήριξαν μέχρι κεραίας την πολιτική των αντιλαϊκών κυβερνήσεων. Αρκεί να ρίξει μια ματιά κανείς στα οικονομικά στοιχεία των προϋπολογισμών και των οικονομικών απολογισμών. Τα ίδια έσοδα γιγαντώνονται, δηλαδή τα απευθείας έσοδα από το λαό. Τα τέλη που πληρώνουν οι δημότες για την καθαριότητα πολλαπλασιάστηκαν ελέω ΔΙΑΑΜΑΘ και τώρα κάποιοι διαμαρτύρονται υποκριτικά, αφού πρώτα έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε αυτή την πολιτική για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ με πεντάμηνα και οκτάμηνα η κατάσταση δεν μπαλώνεται.

Λαϊκές ανάγκες σε έργα υποδομής που είναι πιεστικές από άποψη ελλείψεων, όπως αθλητικοί και πολιτιστικοί χώροι για τους νέους, δεν μπορούν να εξαρτώνται από τους ρυθμούς εκταμίευσης ευρωπαϊκών πόρων π.χ. ΕΣΠΑ οι οποίοι είναι ανταγωνιστικοί μεταξύ τους και δεν είναι απεριόριστοι. Απαιτείται γενναία κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία π.χ. του κολυμβητηρίου, κατασκηνώσεων Πανδρόσου, αθλητικών εγκαταστάσεων, χώρων αναψυχής, σχολικών κτηρίων. Δεν επιλύει, αντίθετα διογκώνει τα προβλήματα του λαού στο δήμο μας ότι όλα τα έργα υποτάσσονται στις προτεραιότητες για κέρδη των κατασκευαστικών εταιρειών. Και η σημερινή δημοτική αρχή δεν απαίτησε, δεν διεκδίκησε από την κυβέρνηση τίποτα το ουσιαστικό για το λαό.

Με τον πυρήνα αυτής της πολιτικής αντιπαρατεθήκαμε μόνοι μας, αφού και οι υπόλοιπες παρατάξεις έκαναν πολύ θόρυβο για τα δευτερεύοντα ώστε να κρύψουν τη συμφωνία τους στα μεγάλα και σημαντικά. Δεν ήταν λίγες οι φορές όπου ενώ οι άλλες παρατάξεις άνοιγαν αντιπαράθεση με την δημοτική αρχή με μεγάλη ένταση για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα του δήμου, την ώρα της ψηφοφορίας  συντασσόντουσαν με την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Αλλά όσο μόνοι νιώθαμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τόσο δυνατοί νιώθουμε μέσα στο λαό. Γιατί είμαστε τελικά «όλοι μας» και «μόνοι τους»! Γι’ αυτό καλούμε για δυναμική στήριξη του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για να μπορέσουμε να δώσουμε με καλύτερους όρους τη μάχη στο επόμενο δημοτικό συμβούλιου με όσο το δυνατό περισσότερους δημοτικούς συμβούλους.

Συνεχίζουμε στην πορεία αυτή μαζί με το λαό, με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στη βουλή, στην Περιφέρεια, στο Δήμο Κομοτηνής.  “

Παναγιώτης Σπορίκης ,υποψήφιος Δήμαρχος Ιάσμου :”Εμείς από την πρώτη στιγμή τοποθετηθήκαμε με σαφήνεια απέναντι στους χειρισμούς και τις αποφάσεις του προηγούμενου Δημάρχου

Οι κομμουνιστές της Ροδόπης δεν περιμέναμε την τελευταία τετραετία και τα φώτα της πανελλαδικής δημοσιότητας για να μπούμε μπροστά στον αγώνα για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του λαού του Ιάσμου. Όσοι σήμερα ανακαλύπτουν τον «πολύπαθο» Ίασμο είναι οι ίδιοι που στα μεγάλα και σημαντικά όλα τα προηγούμενα χρόνια έβαλαν πλάτη για να περάσει αλώβητη η πολιτική που θέλει οι Δήμοι να λειτουργούν ως Ανώνυμες Εταιρείες, φορτώνοντας τα βάρη στους δημότες και υπηρετώντας την επιχειρηματικότητα, την ανταποδοτική λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών. Όλοι μαζί ζητούν περισσότερες αρμοδιότητες στους Δήμους αλλά δεν διεκδικούν αυτά τα βάρη να πληρώνονται από το κεντρικό κράτος, από τους Κεντρικούς Αυτοτελής Πόρους που παράνομα παρακρατούν όλες οι κυβερνήσεις, να επιστραφούν τα αποθεματικά των Δήμων που λεηλατήθηκαν με τα μνημόνια και το περιβόητο PSI. Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι μεγαλέμποροι και όχι τα γνωστά υποζύγια, ο φτωχός λαός.

Φυσικά τα όσα έγιναν και αυτή την τετραετία μέχρι και την παραίτηση του προηγούμενου Δημάρχου δεν μας άφησαν αδιάφορους. Κάθε άλλο! Γιατί εμείς από την πρώτη στιγμή τοποθετηθήκαμε με σαφήνεια απέναντι στους χειρισμούς και τις αποφάσεις του προηγούμενου Δημάρχου. Τον καταγγείλαμε και καλέσαμε το λαό του Δήμου μας να κάνει το ίδιο. Βρεθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου και απαιτήσαμε να αποκατασταθούν εργασιακά και ηθικά. Άλλωστε για αυτή μας τη στάση βρεθήκαμε και στο στόχαστρο του πρώην Δημάρχου, ακόμα και με λάσπη, ψέματα και συκοφαντίες.

Και φυσικά είμαστε η πολιτική δύναμη εκείνη που δεν ανεχόμαστε καμία διάκριση ανάλογα το φύλο, το θρήσκευμα, την εθνοτική καταγωγή. Παλεύουμε με συνέπεια για να δυναμώσει ο αγώνας όλων των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματιών. Να δυναμώσει η κοινή τους δράση και η συμμαχία τους που θα βάζει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τις κυβερνήσεις τους, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ αλλά και τους υπηρέτες αυτής της πολιτικής μέσα στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια.

Διεκδικούμε την ψήφο του λαού του Ιάσμου για να δυναμώσει η δική του φωνή μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση και σε ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες.     

Back to top button