ΚοινωνίαΕλλάδα

Ο Δήμος Κομοτηνής συμμετέχει στην καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον Διαβήτη

Ο Δήμος Κομοτηνής είναι ένας από τους 22 δήμους της χώρας που συμμετέχουν στην πανελλαδική εκστρατεία συμβολικών φωταγωγήσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2020της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και τα σωματείων – μελών της, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου το σιντριβάνι στην πλατεία Ειρήνης, ως ένα σημείο αναφοράς της πόλης,βάφεται μπλε ακολουθώντας το σύνθημα «Όλα τα φώτα στον διαβήτη!»

Η ενεργοποίηση των αντανακλαστικών του κάθε πολίτη, ειδικά αυτή την δύσκολη υγειονομικά περίοδο, είναι κρίσιμη καθώς1 εκατομμύριοσυμπολίτες μας και 463 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίωςζουν με τον διαβήτη.

Ο μπλε κύκλος

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη καθιερώθηκε το 1991 από την Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο κύκλος συμβολίζειτη ζωή και την ενότητα και το μπλε επιλέχθηκε ως το χρώμα των Ηνωμένων Εθνών μετά την ψήφιση της Διακήρυξης 61/225, με την οποία η 14η Νοεμβρίου έγινε μία από τις επίσημες Ημέρες των Ηνωμένων Εθνών.

Το μπλε χρώμα του διαβήτη θα ντύσειαύριο συμβολικά 25 σημεία δημόσιου ενδιαφέροντος πανελλαδικά. Οι συνεργαζόμενοι φορείς συντάσσονται με την πρωτοβουλία της ΕΛΟΔΙυλοποιώντας τη μεγαλύτερη καμπάνια φωταγωγήσεων ευαισθητοποίησης για τον διαβήτη στα χρονικά της Ελλάδας.  Οι δράσεις φωταγώγησης είναι μέρος του παγκόσμιου σχεδίουτης Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF) «Shine A Light on Diabetes» και τελούν υπό την αιγίδα της.

Φέτος, η 14η Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στο νοσηλευτικό προσωπικό που συμβάλλει καθοριστικά στη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς, δη τους πάσχοντες από διαβήτη. Με το μήνυμα αυτό τονίζεται ο σημαντικός ρόλος των νοσηλευτών και νοσηλευτριών στην εκπαίδευση και παρακολούθηση των ατόμων με διαβήτη και η ανάγκη για περισσότερη εξειδίκευσή τους στον σακχαρώδη διαβήτη σε διεθνές επίπεδο.

Back to top button