ΚοινωνίαΚορυφαίαΤοπικές ειδήσεις

Ο Δήμος Κομοτηνής προχωρά σε απολυμάνσεις των 90 σχολείων του-Μέτρα από το Δήμο Αρριανών -Αναστέλλει λαϊκές αγορές ο Ίασμος

Ο Δήμος Κομοτηνής προχωρά σε απολυμάνσεις των 90 σχολείων του-

Ο Δήμος Κομοτηνής – πέραν των καθιερωμένων απολυμάνσεων όλων των σχολικών κτηρίων, καθώς και των κτηρίων ευθύνης του, οι οποίες γίνονται με σταθερότητα και συνέπεια κάθε χρόνο και που για τη χρονιά που διανύουμε υλοποιήθηκαν κατά τη χρονική περίοδο του Νοεμβρίου του 2019 – λόγω των εκτάκτων αναγκών πρόληψης για τον κορονοϊό,πραγματοποιεί και νέο κύκλο απολυμάνσεων.

Συγκεκριμένα, από τις 4 Μαρτίου 2020 έχει ξεκινήσει πάλι απολυμάνσεις στους βρεφονηπιακούς του σταθμούς, στα νηπιαγωγεία, στα δημοτικά, στα γυμνάσια, στα λύκεια και στα γυμναστήρια, που ανήκουν στη δικαιοδοσία του (Συνολικός αριθμός κτηρίων: 90).

Ο καινούριος αυτός κύκλος απολυμάνσεων θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Παράλληλα, οι σχολικές καθαρίστριες θα επιμεληθούν επισταμένα και σχολαστικά την καθαριότητα των σχολικών κτηρίων, όσο διάστημα  θα παραμείνουν κλειστά, προκειμένου  να είναι στην καλύτερη κατάσταση από πλευράς καθαριότητας και υγιεινής, όταν επιστρέψουν σ’ αυτά οι μαθητές.

Δήμος Αρριανών:οδηγίες για τον κορωνοϊο

Ο Δήμος Αρριανών συνεχίζει να ενημερώνει τους πολίτες για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον ιό covid-19 και απευθύνει θερμή παράκληση προς τους δημότες και τους εργαζομένους να τηρούν σχολαστικά της οδηγίες που έχουν δοθεί από τους αρμόδιους φορείς.

Συνοπτικά συστήνει στους δημότες:

1.Να περιορίσουν στο ελάχιστο της μετακινήσεις τους και να αποφύγουν άσκοπες μεταφορές.

2. Να τηρούν αυστηρά τους κανόνες προσωπικής υγιεινής (πλύσιμο χεριών, χρήση αντισηπτικών, αποφυγή συνωστισμού, οδηγίες για βήχα κ.α.).

3. Να κάνουν χρήση κατά το διάστημα αυτό, όλων των δυνατών ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την εξυπηρέτησή τους από τον Δήμο όπως την ηλεκτρονική θυρίδα «Ερμής» – http://www.ermis.gov.gr/, την πλατφόρμα Δήλωσης Τετραγωνικών Μέτρων Ακινήτων προς τους Ο.Τ.Α. – https://tetragonika.govapp.gr καθώς και ηλεκτρονικών συναλλαγών με άλλους φορείς όπως Τράπεζες, Α.Α.Δ.Ε. κτλ.

4. Όσοι έχουν συμπτώματα κρυολογήματος και έχουν ταξιδέψει σε χώρα ή σε περιοχή με κρούσματα κορωνοϊού, παραμέν στο σπίτι μας και επικοινωνούμε άμεσα με τον γιατρό μας ή τον ΕΟΔΥ (τηλ.1135).

5. Να ενημερώνονται υπεύθυνα και άμεσα από την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ https://eody.gov.gr για οποιαδήποτε απορία τους σχετικά με τον ιό.

6. Να τηρούν σχολαστικά τις οδηγίες-εγκυκλίους και κανόνες που εκδίδουν άλλοι αρμόδιοι φορείς και σχετίζονται με την μετάδοση του ιού.

7. Να διατηρούν την ψυχραιμία τους και να μην αντιδρούν με γνώμονα τον πανικό και τις φήμες.

Παράλληλα ο Δήμος φροντίζει και υλοποιεί ενέργειες προστασίας της δημόσιας υγείας και λαμβάνει μέτρα για την μέγιστη δυνατή προστασία των δημοτών και επισκεπτών. Για αυτό τον σκοπό ο Δήμος Αρριανών:

1. Είναι έτοιμος να προβεί στις απαραίτητες απολυμάνσεις όλων των κτιρίων ευθύνης του (σχολικά κτίρια, δημοτικά καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α.).

2. Λαμβάνει αυστηρά μέτρα προστασίας με την χρήση αντισηπτικών διαλυμάτων και απολυμαντικών προϊόντων από το προσωπικό και τις υπηρεσίες καθαριότητας.

3. Παρακολουθεί στενά και με σοβαρότητα τις εξελίξεις και τηρεί απαρέγκλιτα τις οδηγίες όλων των αρμόδιων φορέων.

4. Ενημερώνει διαρκώς και με κάθε πρόσφορο μέσο τους δημότες για τις εξελίξεις.

5. Προβαίνει έγκαιρα σε ακυρώσεις και μεταφορές εκδηλώσεων και δράσεων που έχει προγραμματίσει στο επόμενο διάστημα χωρίς να θέτει σε κίνδυνο της δημόσια υγεία.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι, λαμβάνονται όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα στις υπηρεσίες του Δήμου και ιδιαίτερα στα σημεία όπου εξυπηρετείται το κοινό.

Δήμος Ιάσμου :όχι λαικές αγορές σε Σώστη και Ίασμο

Ο Δήμος Ιάσμου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τις λαικές αγορές σε Σώστη και Ίασμο

“ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ως έκτακτο προληπτικό μέτρο εξάπλωσης του κορωνοϊού :

1. Αναστέλλεται – ακυρώνεται η Λαϊκή Αγορά Σώστου με ημερομηνία 12/3/2020, ημέρα Πέμπτη.

2. Αναστέλλεται – ακυρώνεται η Λαϊκή Αγορά Ιάσμου με ημερομηνία 13/3/2020, ημέρα Παρασκευή.”

Back to top button