ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Ο Δήμος Κομοτηνής παρέλαβε τρέιλερ αντιμετώπισης πλημμυρικών καιρικών φαινομένων

 Η παραλαβή του Ρυμουλκούμενου Οχήματος, τύπου τρέιλερ για την Αντιμετώπιση Πλημμυρικών/ Έντονων καιρικών φαινομένων/Πολλαπλών λειτουργιών έγινε σήμερα από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής. Τον σημαντικό εξοπλισμό παρέδωσε ο  Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης, Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης και θα είναι στην ευθύνη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής. Οι δύο δήμοι είναι εταίροι στο ΔΥΟΠΠ (Δίκτυο για την Υποστήριξη της λειτουργίας και την εκπαίδευση των εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας), το οποίο

προμηθεύτηκε τον εξοπλισμό μέσα από το διασυνοριακό έργο eOUTLAND του προγράμματος INTERREG V-A ‘Greece –Bulgaria 014-2020’.

Το τρέιλερ περιλαμβάνει σύγχρονο εξοπλισμό αντιμετώπισης πλημμυρών, όπως: αντλίες υδάτων, έξι για ακάθαρτα και δύο για καθαρά νερά, μια γεννήτρια, φωτισμό. Πρόκειται για ένα πλήρες σύστημα ικανό να συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε περίπτωση πλημμύρας σε σπίτια και καταστήματα. Για το έργο της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων αλλά και τον σπουδαίο ρόλο τόσο των εργαζομένων όσο και των εθελοντών συζήτησαν, στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης με τον κ. Κουγιουμτζίδη και τον Πέτρο Μαραγκό, εθελοντή στην Ομάδα Πολιτικής Προστασίας της Μίκρας, δίνοντας έμφαση στον καλό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Back to top button