ΑυτοδιοίκησηΚορυφαίαΡεπορτάζ

Ο Χρήστος Παπαθεοδώρου από τη Δράμα(επαν)εξελέγη Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Μετά από μία δια ζώσης ,μετά από πολύ καιρό, διαδικασία που έλαβε χώρα στην έδρα του Περιφερειακού Συμβουλίου ,στην Κομοτηνή ,ο Περιφερειακός σύμβουλος Δράμας και δικηγόρος, Χρήστος Παπαθεοδώρου ως πρόταση της παράταξης του Περιφερειάρχη, εξελέγη ,για μία ακόμη διετή θητεία ,Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ.

Αντιπρόεδρος ,πρόταση της μείζονος Αντιπολίτευσης εξελέγη ο Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Χατζηγκενέ Ιρφάν ενώ Γραμματέας από την παράταξη Κατσιμίγα ο επίσης περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Ριντβάν Κουράκ.

Στην ψηφοφορία για την Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν ως μέλη της οι Κώστας Βενετίδης ,Αμέτ Ιμπράμ και Αθανάσιος Τσώνης από την παράτξη του Χρήστου Μέτιου, οι Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και Θόδωρος Μαρκόπουλος από την παράταξη Τοψίδη,ο Χρήστος Χατζηπέμου από την παράταξη Κατσιμίγα ,ο Γιώργος Ζιμπίδης από την παράταξη Σημιτσή και ο Τζιχάν Ιμάμογλου ως ανεξάρτητος.Τον Πρόεδρο Αντιπεριφερειάρχη αλλά και τους δύο επίσης χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες που θα την συναποτελούν θα τους ορίσει σύντομα ,με νεώτερη απόφασή του ο Περιφερειάρχης .

Η θητεία όλων είναι διετής και ολοκληρώνεται το Δεκέμβρη του 2023.

Δήλωση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, Χρήστου Παπαθεοδώρου, μετά τη συνεδρίαση της 9-1-2022.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στη συνεδρίαση του, στις 9-1-2022, με την ψήφο των συναδέλφων, ανανέωσε τη θητεία μου στη θέση του Προέδρου για άλλα δύο χρόνια.  Αποτελεί τιμή, για μένα, αυτό το γεγονός και οφείλω να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες της Περιφέρειας μας, ότι θα ανταποκριθώ με απόλυτη ευθύνη στα καθήκοντα μου, όπως έκανα μέχρι σήμερα. 

Θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο για την απόφαση του να με προτείνει, εκ νέου, για το αξίωμα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τα μέλη της παράταξης μου, της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, που με περιέβαλαν για δεύτερη φορά με την εμπιστοσύνη τους.

Ο «Κλεισθένης» δημιούργησε μία πρωτόγνωρη πραγματικότητα, για τα μέχρι τώρα δεδομένα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Τα δύο χρόνια που πέρασαν, ζήσαμε κρίσιμες στιγμές στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δυνατές αντιπαραθέσεις και έντονες συζητήσεις. Κάποιες καταστάσεις δε θα έπρεπε να έχουν συμβεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν καθόρισαν τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του Οργάνου. Η πιο σπουδαία, θεσμικά, διαπίστωση είναι ότι η νομιμότητα τηρήθηκε, κατά γράμμα, και το κύρος του Περιφερειακού Συμβουλίου διαφυλάχθηκε, ενώ σταδιακά οι συνεδριάσεις εξομαλύνθηκαν.

Αυτά τα δύο χρόνια αποτέλεσαν και για μένα μια χρήσιμη, συμπυκνωμένη εμπειρία, η οποία αποτελεί εφόδιο για την επόμενη περίοδο. Θα συνεχίσω να εργάζομαι για τη βελτιωτική πορεία του Περιφερειακού Συμβουλίου, επιδιώκοντας τη συνεργασία όλων των συναδέλφων.

Συνεχίζουμε, με την ευχή η επόμενη περίοδος να είναι ακόμη πιο ουσιαστική και παραγωγική, προς όφελος των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Back to top button