ΕλλάδαΚορυφαίαΟικονομίαΡεπορτάζΤοπικές ειδήσεις

Νυμφαία :από Δευτέρα «τελειώνει» το πήγαινε έλα στη Βουλγαρία για καύσιμα. Θα απαιτείται αρνητικό τεστ 72 ωρών για κορωνοϊό για είσοδο στην Ελλάδα

Από την προσεχή Δευτέρα 17 Αυγούστου κλείνει κατ ουσίαν η συνοριακή δίοδος της Νυμφαίας  για όλους όσοι επέλεγαν να μετακινηθούν για λίγη ώρα μέχρι τη γειτονική Βουλγαρία προκειμένου να φουλάρουν το αυτοκίνητο με φθηνά καύσιμα ή να ψωνίσουν κάτι από τα μάρκετ του γνωστού μεγάλου βενζινάδικου ή του Κίρκοβο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ροή news από το πρωί της Δευτέρας θα απαιτείται από όλους όσοι επιθυμούν να εισέλθουν  στη χώρα από τη δίοδο της Νυμφαίας ,να φέρουν μαζί τους και πιστοποιητικό αρνητικού μοριακού ελέγχου στον νέο κορωνοϊού που να έχει πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 72 ώρες ,από την Βουλγαρία εν προκειμένω.

Μέχρι σήμερα η διέλευση των συνόρων γινόταν μόνο με την επίδειξη του γνωστού PLF(Passenger Locator Form) της φόρμας δηλαδή που επέτρεπε την είσοδο στη χώρα .Μάλιστα πλέον όταν γίνεται αίτηση στο travel.gov.gr αναφέρεται ρητά η απαίτηση του αρνητικού τεστ όπως φαίνεται στην φωτογραφία μας.

Για το θέμα είχε ενημερώσει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη λέγοντας : « Σε ό,τι αφορά τα χερσαία σύνορα, από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.»

Φυσικά η συμπλήρωση του PLF με οδηγίες στα αγγλικά αποθάρρυνε πολλούς που εύκολα μετέβαιναν στη Βουλγαρία τώρα που «έκοψε» η τουριστική κίνηση η οποία γίνεται πλέον εδώ και μήνες υποχρεωτικά από τον Προμαχώνα .Σε αυτό ήρθε και η απαγόρευση διέλευσης μετά τις 11 το βράδυ οπότε τώρα η δυνατότητα αυτή αποκλείεται.

Εννοείται ότι αυτά ισχύουν προς ώρας και αυτές οι οδηγίες θα εφαρμοστούν στα σύνορα από τους Έλληνες Αστυνομικούς .Αν κάτι αλλάξει θα σας ενημερώσουμε …

Back to top button
Close