ΚοινωνίαΕλλάδαΚορυφαίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TVΤοπικές ειδήσεις

Ντόρα Μπακογιάννη :με κυρίαρχα αιτήματα το φραγμα Κομψάτου και το αρδευτικό της Ξάνθης η Διακομματική στη Ροδόπη-Όχι στο χρυσό από τις Σάπες-Να γίνουν μαθήματα δια ζώσης στη Νομική ζητήθηκε από τον Πρύτανη(φωτογραφίες-web tv)

Στη Ροδόπη βρέθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη Ντόρα Μπακογιάννη η οποία συνοδευόμενη από βουλευτές μέλη της Επιτροπής έχουν επαφές με οπικούς φορείς και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων .

Στις Σάπες η πρώτη επίσκεψη :όχι στο χρυσό από το Δήμαρχο

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης κ. Ντόρα Μπακογιάννη είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος.

Η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράφει για το Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας

          Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό και φιλικό επίπεδο στο Δημαρχείο και στη διάρκεια της ο Δήμαρχος παρουσίασε την ταυτότητα, τον προγραμματισμό, τις διεκδικήσεις και τα προβλήματα του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών και της κοινωνίας και κατέθεσε στην κ. Ν. Μπακογιάννη υπόμνημα θέσεων, προτάσεων και αιτημάτων για να συμπεριληφθούν στο πόρισμα της Επιτροπής.

          Το υπόμνημα εστιάζει σε τέσσερις άξονες: την πολυπολιτισμικότητα και την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια, το δημογραφικό και τη συγκράτηση του πληθυσμού, τους αναπτυξιακούς πυλώνες και τέλος επισημαίνει την άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας στη λειτουργία χρυσωρυχείων στην Θράκη.

          Παράλληλα, η κ. Ντόρα Μποκογιάννη υπέγραψε το κείμενο υποστήριξης του Κύκλου Προσωπικοτήτων για την ανάδειξη και προβολή του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας, ως Μνημείου Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Ακολούθησε επίσκεψη της κ Μπακογιάννη και των μελών της Επιτροπής στο Δήμο Αρριανών στη Φιλύρα ενώ εθιμοτυπική επίσκεψη έγινε και στο σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρώνειας Κομοτηνής Παντελεήμονα.

Συνάντηση με το Δήμαρχο Αρριανών Αχμέτ Ριτβάν
Συνάντηση με το Μητροπολίτη Μαρωνείας Κομοτηνής Παντελεήμονα

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η επίσκεψη στην Πρυτανεία του ΔΠΘ όπου όπως αποκάλυψε ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης ετέθη μετ επιτάσεως στον Πρύτανη το αίτημα κάποια από τα μαθήματα της Νομικής Σχολής στην Κομοτηνή ,κυρίως του πρώτου έτους να γίνουν δια ζώσης και όχι εξ αποστάσεως όπως η ΓΣ της Σχολής αποφάσισε πρόσφατα

Στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Η Περιφέρεια ΑΜΘ ήταν ο επόμενος σταθμός της Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου ,των βουλευτών μελών της Επιτροπής Στυλιανίδη,Αχμέτ και Χαρίτου καθώς και Γκαρά από τον Εβρο και Δελή από το ΚΚΕ ,των Αντιπεριφερειαρχών Ροδόπης Τσαλικίδη ,Ιμάμογλου και Ιμπράμ ,των Δημάρχων Κομοτηνής ,Μαρώνειας Σαπών και Ιάσμου .

Ακολούθησαν δηλώσεις της κ Μπακογιάννη ,του Περιφερειάρχη ,των 3 βουλευτών της Ροδόπης και του κ Δελή από το ΚΚΕ για τις επαφές αλλά και τους στόχους της Διακομματικής η οποία μέσα σε 6 μήνες θα πρέπει να παρουσιάσει πόρισμα το οποίον εφόσον γίνει αποδεκτό θα δεσμεύει τις επόμενες κυβερνήσεις για την υλοποίησή του .

Οι δηλώσεις :

Η Ντόρα Μπακογιάννη τώρα για τη συνάντηση της Διακομματικής στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Posted by ΡΟΗ news on Saturday, September 26, 2020

Ρεπορτάζ φωτογραφίες βίντεο :Σάκης Αντωνίου

Back to top button