Ντίνος Χαριτόπουλος :”Όχι στην μικροπολιτική εκμετάλλευση της ύδρευσης και της αντιπλημμυρικής προστασίας των δημοτών μας”

Για “μικροπολιτική στάση” κατηγορεί την Αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος καθώς μέλη της δεν εμφανίστηκαν για δεύτερη φορά σε τακτική συνεδρίαση του οργάνου μην επιτρέποντας έτσι να γίνει τροποποίηση στον προϋπολογισμό του Δήμου και να προχωρήσουν υδρευτικά και αντιπλημμυρικά έργα νευραλγικής σημασίας .

Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών:” Μέρος συμβούλων της αντιπολίτευσης, για δεύτερη συνεχή φορά δεν προσήλθαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρώνειας-Σαπών, στην οποία επρόκειτο να συζητηθεί η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού μέσω ανακατεύθυνσης πόρων στους νευραλγικούς τομείς της ύδρευσης, της αντιπλημμυρικής προστασίας και των παιδικών σταθμών.

Με την αντιθεσμική στάση τους θέτουν σε μικροπολιτική σκοπιμότητα μείζονος σημασίας θέματα του Δήμου.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής είναι σαφώς τεκμηριωμένη και υπαγορεύεται από τις ανάγκες του Δήμου που έχει καταφέρει, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, να αντιμετωπίσει με επιτυχία και σε ολιστικό επίπεδο ζητήματα που τον ταλάνισαν επί πολλά χρόνια, αφορά δε, ειδικά για τον τομέα της ύδρευσης, την καλύτερη και ομαλότερη υδροδότηση οικισμών όπως οι Σάπες,, ο Μόνιμος Οικισμός Ποντίων, το Αρσάκειο, η Μαρώνεια, τα Άμφια, οι Προσκυνητές, ο Έβρενος κ.α.

Η πρόταση της τελευταίας στιγμής της ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν είναι εφαρμόσιμη και η μη προσέλευσή της στο Συμβούλιο αποδεικνύεται προσχηματική και την εκθέτει.

Είναι βέβαιο πως η ύδρευση και η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου δεν μπαίνουν στο ζύγι αριθμητικών ισορροπιών και δημιουργίας εντυπώσεων.

Όσοι δεν προσήλθαν εσκεμμένα στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. είναι εκτεθειμένοι στην τοπική κοινωνία και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντί της, αντιλαμβανόμενοι το σοβαρό θεσμικό τους ρόλο.” καταλήγει ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών.

Exit mobile version