ΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζ

Ντενίζ Μεμέτ:”Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολος”-“Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ έχει σοβαρές, ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις για τα προβλήματα των πολιτών”-“Ζήτημα δημοκρατίας η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη”

1) Κύριε Μεμέτ Ντενίζ, βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, μπροστά σε ένα χειμώνα με το κόστος στα ύψη και την ακρίβεια σε πρωτοφανή επίπεδα. Τι εισπράττετε μιλώντας με τους συμπολίτες σας?  

            Όπως γνωρίζετε είμαι δικηγόρος και λόγω του επαγγέλματος μου, καθημερινά είμαι σε μια συνεχή επικοινωνία και διάλογο με τους πολίτες. Αυτό που βλέπω στα μάτια όλων είναι η αβεβαιότητα και η ανησυχία για το μέλλον. Η άνοδος της τιμής βενζίνης σε καθημερινή βάση, η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια έχει γονατίσει όλους τους πολίτες. Οι πολίτες έχουν την αγωνία για το πως θα πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Η αύξηση των λογαριασμών, η άνοδος της τιμής των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης στα ράφια των σούπερ μάρκετ, χωρίς ταυτόχρονα αύξηση του εισοδήματος και του μισθού έχει οδηγήσει τους πολίτες της μεσαίας τάξης και κατώτερων στρωμάτων σε μια γενική αδυναμία πληρωμών. Ο καθένας προσπαθεί να αγοράσει πλέον μόνο τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Ο χειμώνας θα είναι πάρα πολύ δύσκολος και φοβάμαι πως φέτος πάρα πολλά παιδάκια θα κρυώνουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

            2) Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στο οποίο ανήκετε και στο οποίο καταθέσατε αίτηση για βουλευτική υποψηφιότητα, πως προσεγγίζει αυτή την κατάσταση και τι προτείνει?

            Μετά την εκλογή του κυρίου Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής όλα έχουν αλλάξει. Πλέον το ΠΑΣΟΚ έχει σοβαρές, ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις. Προτάσεις με λογικά επιχειρήματα και με έμφαση στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών.

            Το ΠΑΣΟΚ είναι το πρώτο κόμμα που πρότεινε και έφερε στο δημόσιο διάλογο το το πρόγραμμα της κοινωνικής κατοικίας αλλά και την φορολόγηση των υπερκερδών των μεγάλων εταιριών προκειμένου να βρεθούν πόροι και οικονομικές λύσεις προς όφελος των πολιτών. Εμείς προτείνουμε να μειωθεί άμεσα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα, ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας στα βασικά αγαθά και να μπει πλαφόν στην λιανική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας.

            Όλα αυτά τα μέτρα είναι υλοποιήσιμα μέτρα, προς όφελος των πολιτών. Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην εφαρμογή τους, κλείνει τα αυτιά της μόνο και μόνο για εγωιστικούς λόγους.

            3) Σε έναν αγροτικό νομό ποιές κατά την άποψη σας παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν άμεσα για να ανακουφιστούν οι αγρότες? Τα χωριά αδειάζουν. Ο κόσμος φεύγει για καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Ο καπνός σβήνει…..

            Κύριε Αντωνίου, επειδή προέρχομαι από αγροτική οικογένεια και μεγάλωσα στα χωράφια γνωρίζω πολύ καλά την δυσκολία των αγροτών αλλά και την ανησυχία τους. Οι αγρότες μέχρι να πάρουν το τελικό προϊόν δίνουν μια μεγάλη μάχη. Με την ραγδαία αύξηση των τιμών στο πετρέλαιο, στα λιπάσματα, στα αγροτικά εφόδια οι αγρότες έχουν  βρεθεί σε οικονομική αδιέξοδο και αδυνατούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους ή να ταϊσουν τα ζώα τους. Ο αγροτικός κόσμος κυριολεκτικά αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Πρέπει άμεσα να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου, να υπάρχει χαμηλό τιμολόγιο ρεύματος, επιδότηση λιπασμάτων – ζωοτροφών – αγροεφοδίων και να μειωθεί το ΦΠΑ.

            Δυστυχώς έχουμε χάσει πολλά μυαλά στο εξωτερικό και εργατικό δυναμικό κυρίως νέα παιδιά. Μακροπρόθεσμα όλο αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας αλλά και στην μείωση της παραγωγής.

            4) Τι σας ώθησε τελικά να αποφασίσετε να κάνετε αυτό το βήμα στην πολιτική και κυρίως γιατί επιλέξατε στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ?

            Στα φοιτητικά μου χρόνια ήμουν μέλος της παράταξης ΠΑΣΠ του Τμήματος Νομικής. Έγραφα διάφορα άρθρα στο περιοδικό “Homo Nomicarius” και παρακολουθούσα τις πολιτικές εξελίξεις. Όταν ξεκίνησα να δουλεύω ως δικηγόρος, πάντα ήμουν και συνεχίζω να είμαι μέσα στην κοινωνία. Είμαι κοντά στους πολίτες και ακούω τις ανησυχίες τους καθημερινά. Ο σκοπός μου είναι να προσφέρω στον τόπο μου, στη νέα γενιά, στους πολίτες που έχουν ανάγκη επίλυσης καθημερινών προβλημάτων προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να έχουμε επενδύσεις ώστε να μην αναγκαστούν να χωρίσουν οι οικογένειες και να μην μεταναστεύσουν οι νέοι στο εξωτερικό. Θέλω να βοηθήσω όλους τους πολίτες με την παιδεία μου, με το επάγγελμα μου λέγοντας πάντα την αλήθεια.

            5) Ποιά η προσέγγιση σας στο θέμα της παρακολούθησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ από την ΕΥΠ? Τίθεται θέμα δημοκρατίας??

            Όταν κατέθεσε ο κύριος Νίκος Ανδρουλάκης, Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Άρείου Πάγου σχετικά με την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του, όλοι τον θεώρησαν ότι αυτά που κάνει είναι κινήσεις εντυπωσιασμού και ότι με αυτό τον τρόπο θέλει να τραβήξει την προσοχή όλων. Η παραίτηση του διοικητή ΕΥΠ κυρίου Π. Κοντολέων αλλά και του γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού κυρίου Γρηγόρη Δημητριάδη, εκθέτουν την κυβέρνηση και τίθεται ζήτημα που αφορά την ομαλή λειτουργία δημοκρατικών θεσμών. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και χρειάζεται άμεσα διελεύκανση της υπόθεσης και να έρθουν στην επιφάνεια όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.  

O Nτενίζ Μεμέτ είναι δικηγόρος απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. Επίσης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ κάτοχος δύο μεταπτυχιακών της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ στο Συνταγματικό και στο Δημόσιο και Διεθνές Δίκαιο καθώς και Υποψήφιος Διδάκτωρ στη Νομική Σχολή

Back to top button