ΚοινωνίαΚορυφαίαΤοπικές ειδήσεις

Νοσοκομείο Κομοτηνής :υποχρεωτική θερμομέτρηση στην είσοδο για όλους -Tι θα ισχύει για την λειτουργία του Νοσοκομείου Κομοτηνής από σήμερα


Στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου, οι οδηγίες προς το προσωπικό και το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως ακολούθως:
Αναφορικά με την Πύλη του Γ.Ν. Κομοτηνής, θα ισχύουν τα παρακάτω:
Θερμομετρούνται υποχρεωτικά ΟΛΟΙ και το προσωπικό του Νοσοκομείου. Προσοχή : Αν ο ασθενής είναι εμπύρετος ή έχει σύμπτωμα αναπνευστικό (π.χ. βήχα) τότε οδηγείται στο BOX και ενημερώνεται ο γιατρός του. Γι’ αυτό ο νοσηλευτής ή ο γιατρός της Πύλης ζητά απαντήσεις από όλους τους ασθενείς σε συγκεκριμένα ερωτήματα (πρόβλημα πυρετού, αναπνευστικού κ.λ.π.). Δεν εισέρχεται στο χώρο κανένα αυτοκίνητο πλην των εργαζομένων, των νεφροπαθών, των ΑΜΕΑ και των μη αυτοεξυπηρετούμενων. Αν ο ασθενής δεν είναι περιπατητικός, ο συνοδός τον οδηγεί μέχρι την είσοδο των ιατρείων και στην συνέχεια αποχωρεί εκτός του Νοσοκομείου. Ο κάθε εισερχόμενος ασθενής κατέχει και φορά τη δική του μάσκα. Διαφορετικά, δεν επιτρέπεται η είσοδός του. Εάν ο ασθενής είναι ανήλικος, συνοδεύεται από έναν μόνο γονέα.
Οι ασθενείς εισέρχονται στη συγκεκριμένη ώρα του ραντεβού τους. Αν έρθουν πιο νωρίς, παραμένουν στην Πύλη και αναμένουν να ειδοποιηθούν. Γι’ αυτό η Πύλη θα έχει καθημερινή ονομαστική κατάσταση των ραντεβού των εξωτερικών ιατρείων και ο ένας φύλακας θα αναλαμβάνει τη διευθέτησή τους. Η Πύλη θα διαθέτει και κατάσταση προγραμματισμένων χειρουργείων. Όσοι προσέρχονται για να κλείσουν ραντεβού, θα τους γίνεται σύσταση να το πράττουν τηλεφωνικά. Σε διαφορετική περίπτωση θα προσέρχονται ανά δύο παίρνοντας ένα νούμερο (1,2) το οποίο θα επιστρέφουν για να το λάβουν οι επόμενοι.
Ο χώρος των εξωτερικών ιατρείων ελέγχεται διαρκώς και επιβάλλεται η τήρηση των αποστάσεων, η υγιεινή των χεριών κ.τ.λ. Όλοι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο οφείλουν να τηρούν ευλαβικά τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας. Απαγορεύονται τα επισκεπτήρια καθώς επίσης και οι συνοδοί ασθενών. Οι συγγενείς των νοσηλευομένων ενημερώνονται τηλεφωνικά από τους θεράποντες ιατρούς των κλινικών, τα τηλέφωνα των οποίων θα δίνονται.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν θα εισέρχεται στο χώρο του Νοσοκομείου κανείς ασθενής αν δεν αναγράφεται στις επίσημες λίστες της Πύλης.
Αναφορικά με τα Εξωτερικά Ιατρεία (πρωινή βάρδια), θα ισχύουν τα παρακάτω: Τα Τ.Ε.Ι. θα πραγματοποιούνται ένα ανά κλινική με περίπου 10 ραντεβού το κάθε ένα εβδομαδιαίως. Κάθε μέρα θα πραγματοποιούν Ε.Ι. τέσσερις ειδικότητες. Η συχνότητα προσέλευσης των ραντεβού υπολογίζεται σε 3 κατά κλινική ανά ώρα και συνολικά 12 περιστατικά ανά ώρα και για τις τέσσερεις ειδικότητες. Επομένως θα εξυπηρετούνται ημερησίως 48 περιστατικά περίπου. Ώρες λειτουργίας 09:00 με 13:00

Αναφορικά με την λειτουργία των χειρουργείων, θα ισχύουν τα παρακάτω:
• 2-3 εργάσιμες ημέρες πριν τη διεξαγωγή του τακτικού χειρουργείου, θα
διενεργείται test covid-19 σε όλους τους ασθενείς που έχουν προγραμματιστεί μέσω της λίστας χειρουργείου. Αυτό συνεπάγεται ότι ο ασθενής θα πρέπει να προσέλθει στο Νοσοκομείο για τη διεξαγωγή του test τουλάχιστον 2 εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του χειρουργείου. Η γραμματέας της Επιτροπής Χειρουργείων θα πρέπει να ενημερώσει τον ασθενή και να ορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής του τεστ αλλά και του χειρουργείου.
Η γραμματέας της Επιτροπής Χειρουργείων θα πρέπει εκτός από τις Κλινικές να προσκομίζει την εβδομαδιαία λίστα τακτικών χειρουργείων και στην Πύλη του Νοσοκομείου προκειμένου να επιτρέπουν την είσοδο των ασθενών. Οι ασθενείς που θα καλούνται από τη λίστα θα είναι αποκλειστικά και μόνο κάτοικοι του Νομού Ροδόπης, χωρίς καμία εξαίρεση.

Παρακαλείται το κοινό να επιδεικνύει τον ανάλογο σεβασμό στις υποδείξεις του προσωπικού, για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του.
αναφέρει η Δκτρια του Νοσοκομείου Μάγδα Γιαμουστάρη η οποία καταλήγει πως
“Δεν χαλαρώνουμε, εξακολουθούμε να πειθαρχούμε στις υποδείξεις των ειδικών και συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα, για να βγούμε νικητές!”
.

Back to top button