ΚορυφαίαΚορωνοίός

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης:54 ασθενείς με covid -8 σε ΜΕΘ εκ των οποίων ένας εμβολιασμένος

Πενηντατέσσερεις  θετικοί ασθενείς στη νόσο covid νοσηλεύει σήμερα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο υποδιοικητής του νοσοκομείου  κ. Χρήστος Γκουγκουλάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τα περιστατικά αυτά τα οκτώ νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όσον αφορά το ποσοστό των εμβολιασμένων, επι συνόλου 54 ασθενών μόνο οι 8 είναι εμβολιασμένοι και από αυτούς ένας νοσηλεύεται στην ΜΕΘ.

Σ αυτό το 4ο κύμα των ανεμβολίαστων,  όπως χαρακτηρίζεται  τα περιστατικά προέρχονται από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ενώ τα μικρότερα Νοσοκομεία δεν νοσηλεύουν κανένα θετικό περιστατικό.

Σχετικά με τις ηλικιακές κατηγορίες αυτές  έχουν πέσει κατά πολύ και από τα 60 και πάνω που ήταν μέχρι πρότινος, τώρα εντοπίζονται περιστατικά από τα  30 και πάνω και ελάχιστα από την ηλικία των  20 χρόνων.

«Οι γιατροί μας είναι απελπισμένοι, αναφέρει ο κ. Γκουγκουλάκης, διότι βλέπουν πως όλος αυτός ο αγώνας που κάνουν δεν έχει αποτέλεσμα.

Με δεδομένο βέβαια το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο κύμα της πανδημίας στο ΠΓΝΑ νοσηλεύονταν 105 ασθενείς μαζί με τα μικρότερα νοσοκομεία που δεχόταν ασθενείς covid, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση είναι  καλύτερη , ώστε το νοσοκομείο να μην ασφυκτιά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυόμαστε.

Πηγή EΡΤ Ορεστιάδας

Back to top button