ΚοινωνίαΚορυφαίαΤοπικές ειδήσεις

Νοσηλεύτρια των ΤΕΠ η πρώτη εμβολιασθείσα στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός των υγειονομικών των Νοσοκομείων της Περιφέρειας ΑΜΘ .Στο Νοσοκομείο Κομοτηνής μέχρι τις 10 είχαν εμβολιαστεί συνολικά 20 άτομα σε μία και μοναδική γραμμή εμβολιασμού που οργανώθηκε με μία νοσηλεύτρια των ΤΕΠ να είναι η πρώτη που έλαβε το εμβόλια της Pfizer ή καλύτερα την πρώτη δόση του. Ο εμβολιασμός των υγειονομικών του Νοσοκομείου θα συνεχιστεί και το απόγευμα και το Σαββατοκύριακο ενώ τη Δευτέρα όταν θα παραληφθεί και η επόμενη δόση των εμβολίων που έφτασαν στην περιοχή.

Δηλώσεις επ ευκαιρία της έναρξης των εμβολιασμών στα ΜΜ έκαναν σήμερα ,έξω από το Νοσοκομείο Κομοτηνής ο Δκτης της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης ,η Δκτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής Μάγδα Γιαμουστάρη και ο Δντης της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γιώργος Πατλάκας.

Ο κ Τσαλικάκης μίλησε για την “αρχή του τέλους” επισημαίνοντας ότι στο Νοσοκομείο Κομοτηνής έγινε σωστός προγραμματισμός και πως ο εμβολιασμός των υγειονομικών συνεχίζεται σε όλα τα Νοσοκομείο παραδεχόμενος ωστόσο την ύπαρξη μεταξύ των υγειονομικών και “σκεπτικιστών” και όχι “αρνητών ” του εμβολίου όπως είπε.

Ο ίδιος αρνήθηκε να αποκαλύψει το ποσοστό των υγειονομικών που δήλωσαν ότι θα κάνουν το εμβόλιο σε τοπικό επίπεδο δηλώνοντας άγνοια και επικαλέστηκε το πανελλαδικό ποσοστό του 65% των υγειονομικών που είχε δηλώσει ότι θα εμβολιαστεί προ 3 εβδομάδων .Δήλωσε ότι δεν πιέστηκε κανένας να εμβολιαστεί .

Η κ Γιαμουστάρη έκανε λόγο για εμβολιασμό που “ρολάρει πάρα πολύ καλά” και μέχρι την Δευτέρα όπως είπε θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση και θα παραληφθεί νέα παρτίδα εμβολίων με τα οποία θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και των υγειονομικών που εργάζονται σε δομές του Υπουργείου σε ολόκληρη τη Ροδόπη όπως τα Κέντρα Υγείας κλπ. Η ίδια αποκάλυψε ότι έκανε και αυτή το εμβόλιο χωρίς παρενέργειες.

Ο Δντης της Πνευμονολογικής Κλινικής Γιώργος Πατλάκας αποκάλυψε ότι υπάρχει ετοιμότητα στο Νοσοκομείο ακόμη και τρίτο κύμα απευχόμενος μία τέτοια εξέλιξη αποκαλύπτοντας ότι σήμερα νοσηλεύονται στο Σισμανόγλειο 15 ασθενείς με covid.

Back to top button