Βουλευτικές εκλογές 2023ΚορυφαίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TV

Nίκος Ανδρουλάκης από την Κομοτηνή :”μηδενικός φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο, ακατάσχετο επιδοτήσεων ,προστασία από κατασχέσεις χωραφιών ,αγροτικά φωτοβολταϊκά ,κατάργηση πανελλαδικών εξετάσεων και χιλιάδες νέες κοινωνικές κατοικίες”(web tv φωτογραφίες)

Στην κατάμεστη από φίλους και οπαδούς με πολλούς νεολαίους αυτή τη φορά αίθουσα του ΡΕΞ ο Προέδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης χθες το απόγευμα έδωσε το στίγμα του κόμματός του για τις επικείμενες εκλογές .

Υπάρχει ένα απλό δίλημμα: Θέλετε πολιτική με ήθος; Θέλετε πολιτική με συνέπεια, με αξιοπρέπεια που μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας; Που λέει “δικαιοσύνη παντού” και το πιστεύει; Όχι δικαιοσύνη για όλους τους άλλους πλην της κομματικής παρέας του εκάστοτε πρωθυπουργού.Που θέλει αξιοκρατία; που θέλει αυτά τα παιδιά να πιστέψουν ξανά στην πολιτική;  Ή να μας κοιτούν τα επόμενα χρόνια με μισό μάτι, πιστεύοντας ότι όλοι οι πολιτικοί είναι πρωταγωνιστές του ρουσφετιού και δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα παρά μόνο μεγάλα λόγια; Είμαι εδώ για να δώσω αγώνα και να κάνω ξανά τους νέους ανθρώπους να πιστέψουν ότι η πολιτική μπορεί να δώσει λύσεις. Ότι μπορούν να συμμετέχουν με την άποψή τους, ακουμπώντας τα όνειρα και τις ελπίδες τους για το μέλλον. Για να μείνουν εδώ στην Ελλάδα και να κάνουν οικογένειες με δουλειές αξιοπρέπειας. Να σπουδάσουν στα πανεπιστήμιά μας και όχι να ψάχνουν στο ίντερνετ για να δουν σε ποια πόλη της Ευρώπης θα χτίσουν το μέλλον τους» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Πιστεύω ότι αν δεν σταθεί όρθια στα πόδια της η νέα γενιά, δεν θα σταθεί ποτέ όρθια η πατρίδα μας. Ας αφήσουμε στο παρελθόν τα μεγάλα λόγια και ας δούμε ρεαλιστικά γιατί σας ζητώ να με εμπιστευτείτε. Δεν μπορώ να φανταστώ τον στενότερό μου συνεργάτη, να είναι πρωταγωνιστής σε ένα παρακράτος υποκλοπών και μετά να τον συγκαλύπτω. Γιατί γνωρίζει ότι γνώριζα. Δεν μπορώ να φανταστώ τον στενότερό μου συνεργάτη να στήνει τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών για να μοιράσω τα κανάλια σε συγκεκριμένους ολιγάρχες που με στηρίζουν. Δεν μπορώ να φανταστώ να καταδικάζεται με 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο, να λέω “δικαιοσύνη παντού” και αντί να τον στείλω σπίτι του, να τον έχω στα ψηφοδέλτιά μου» πρόσθεσε.

Απηύθυνε κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες σημειώνοντας: « Έχουμε ένα τεράστιο χρέος: Στις 21 Μαΐου να νιώθει κάθε δημοκράτης, προοδευτικός Έλληνας πολίτης ότι το σπίτι του, το ΠΑΣΟΚ, είναι ξανά ανοικτό για να αγκαλιάσει τις αγωνίες του ελληνικού λαού, να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της πατρίδας».

 Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, επισήμανε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μόνο μια επιλογή. Την επομένη των τουρκικών εκλογών να μιλήσει για μια νέα ευρωτουρκική σχέση, που θα στηρίζεται στην αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης αλλά συγχρόνως θα υπάρχει και το μαστίγιο των κυρώσεων για να υπάρχει σεβασμός τόσο στις γειτονικές χώρες όσο και στον ίδιο τον τουρκικό λαό. Γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε σε μια υπό ένταξη χώρα ο λαός της να ζει χωρίς σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Αναφερόμενος στην υποβάθμιση των θεσμών, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε χαρακτηριστικά: «Φανταζόμασταν ότι θα στηνόταν από τον ανιψιό του κ. Μητσοτάκη ένα παρακράτος υποκλοπών; Ότι θα παρακολουθούσε τον υποψήφιο αρχηγό του τρίτου δημοκρατικού κόμματος, τους 6 αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, υπουργούς του και αντί οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης – προφανώς γιατί φοβάται για τον ίδιο – έθεσε σε απόλυτο σκοτάδι την υπόθεση, συγκαλύπτοντας ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης. Είναι, όπως διατείνεται, φιλελεύθερος και δημοκράτης, αλλά κάνει ό,τι έκανε ο κ. Τσίπρας».

 «Ο κ. Μητσοτάκης βαφτίζει λαϊκισμό ό,τι θεωρεί ότι δεν τον βοηθά στα πολιτικά του σχέδια, αλλά είναι θεμιτό να βάζει το χέρι στη δική μας τσέπη, στην τσέπη της μεσαίας τάξης, του ελληνικού λαού, των αδύναμων πολιτών για να στηρίξει τους μεγάλους ηλεκτροπαραγωγούς, οι οποίοι έβγαλαν δισεκατομμύρια εν μέσω ενεργειακής κρίσης» σχολίασε αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επίσης ανάφερε ότι ανάμεσα στις θέσεις του κόμματός του τις οποίες θα προτάξει σε περίπτωση προγραμματικής κυβερνητικής σύγκλισης είναι η κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων και η αντικατάστασή τους με εξετάσεις σε κάθε σχολή ,κατασκευή χιλιάδων νέων κοινωνικών κατοικιών και εστιών για φοιτητές ,ακατάσχετο για αγροτικές επιδοτήσεις αλλά και χωράφια και στήριξη της δημιουργίας φωτοβολταϊκών για αγρότες προκειμένου να καλύπτουν τις ενεργειακές τους ανάγκες καθώς και μηδενικό ειδικό φόρο για το αγροτικό πετρέλαιο.

Στο τέλος της ομιλίας του παρουσίασε τους υποψηφίους βουλευτές του κόμματος όχι μόνο στη Ροδόπη αλλά σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ενώ επισκέφθηκε και το εκλογικό κέντρο του κόμματος επί της Ορφέως στην πλατεία της Κομοτηνής .

Εδώ η είσοδός του στην αίθουσα του ΡΕΞ

Back to top button