ΚορυφαίαΚοινωνίαΡεπορτάζΤοπικές ειδήσεις

Νέο Σιδηροχώρι :ερωτηματικά γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν μαζικά τεστ ακόμη από τον ΕΟΔΥ

Δεν εμφανίστηκαν στο σύστημα θετικά κρούσματα στη Ροδόπη και αυτό είναι ένα παρήγορο στοιχείο ,ωστόσο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρχει εφησυχασμός μιας και μαζικά τεστ στον οικισμό του Νέου Σιδηροχωρίου δεν έχουν ακόμη  πραγματοποιηθεί.

Σήμερα έγιναν κάποια μεμονωμένα τεστ σε παίκτες και εμπλεκόμενους με την ομάδα,με πρωτοβουλία του ΔΣ της «Δόξας» .Το ίδιο θα  επαναληφθεί και αύριο , τα αποτελέσματα όμως θα βγουν στο τέλος της εβδομάδας . Στο χωριό επικρατεί μεγάλος προβληματισμός για την πορεία των κρουσμάτων.

Σήμερα η Ροή news μίλησε με κατοίκους και εκπλαγήκαμε όταν μας ρώτησαν αν αληθεύει ότι υπήρξαν τελικά τα 3 ή 4 κρούσματα μιας και κανείς επίσημος φορέας ,ο ΕΟΔΥ κυρίως, δεν τους ενημέρωσε για το τι έγινε αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.

Στον οικισμό βρέθηκε μόνο ο Δήμαρχος Kομοτηνής ενώ η Περιφέρεια είναι άφαντη όπως μας καταγγέλλεται .Είναι προφανές ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος και ο κίνδυνος διασποράς του ιού ελλοχεύει κάθε μέρα και περισσότερο .Να σημειωθεί ότι και οι παίκτες της ομάδας που έκαναν το τεστ σε εργαστήριο της Αλεξανδρούπολης ,το έκαναν από μόνοι τους χωρίς την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ και ευτυχώς…

Νομίζουμε ότι Δήμος και Περιφέρεια πρέπει άμεσα να πιέσουν τον ΕΟΔΥ ,στο πρότυπο των μαζικών ελέγχων της Κομοτηνής,και των Δειλινών  να πραγματοποιήσει εκτεταμένα τεστ, να εντοπιστούν ενδεχόμενα κρούσματα ,να απομονωθούν και να αντιμετωπιστεί το θέμα άμεσα. Όσο ο καιρός περνά και πρυτανεύουν απόψεις να «μην δημιουργήσουμε» πρόβλημα ενδεχομένως να υπάρξει διασπορά και το χωριό να μπει σε περιπέτεια εβδομάδων με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ευάλωτων αλλά και την οικονομία του.

Back to top button