Νέο σχολείο ζητούν οι μικροί μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής από το Δήμαρχο-Έκαναν και προτάσεις για τον τουρισμό στην πόλη!

Προτάσεις για τον τουρισμό και την καθαριότητα από τους μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής

Τους 15 μαθητές του 1ου Διθέσιου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Κίμωνα Λεχούδη για να μοιραστούν τις σκέψεις τους με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς αλλά και ν’ ακούσουν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για το πώς η Κομοτηνή μπορεί να γίνει καλύτερη για τους δημότες της.

Αρχικά, συστήθηκαν και στη συνέχεια η Μάρθα πρόσφερε στον Δήμαρχο τις προτάσεις της για τον τουρισμό αποτυπωμένες μέσα από τη ζωγραφική με αναφορά σε τοπόσημα της Κομοτηνής (Τσανάκλειος, Ρολόι, Ηρώο), επίσης στο Φανάρι αλλά και στα τοπικά παραγόμενα προϊόντα όπου ζωγράφισε τη μπάμπω, το σουτζούκ λουκούμ, τα στραγάλια και τον καφέ, προτείνοντας «Ελάτε να γνωρίσετε τις ομορφιές του τόπου μας». Βέβαια, η νηπιαγωγός τους Κατερίνα Μητσινιώτου εξήγησε πως το κάθε παιδί δημιούργησε το δικό του βιβλίο αλλά επέλεξαν αυτό της Μάρθας για να λειτουργήσει ως τουριστικός οδηγός. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους νεαρούς συνομιλητές του ότι με τον τουρισμό ασχολείται ο κ. Λεχούδης και δέχτηκε στη συνέχεια τις ερωτήσεις και τις παρατηρήσεις τους.

Ο Ηλίας ζήτησε να μαζεύονται τα σκουπίδια πριν ξυπνήσει ο κόσμος και παρατήρησε ότι ακούει τα μεσάνυχτα το αυτοκίνητο που τα συγκεντρώνει. Ο Δήμαρχος του απάντησε ότι αυτό συμβαίνει γιατί μαζεύουν από τη νύχτα μέχρι το επόμενο απόγευμα σκουπίδια και του είπε ότι είναι σημαντικό να βοηθήσουν όλοι το περιβάλλον και να ξεχωρίζουν τον μπλε από τον κόκκινο κάδο καθώς επίσης να μαζεύουν όλοι τα σκουπίδια τους από την παραλία. Η Κωνσταντίνα ρώτησε πώς περνάει η μέρα του Δημάρχου και της απάντησε ότι γνωρίζει πολλούς ανθρώπους αλλά θα  ήθελε να βρίσκεται περισσότερες ώρες στην πόλη και τα χωριά. Ο Στέφανος ζήτησε να γίνουν περισσότερες παιδικές χαρές και ο Δήμαρχος συμφώνησε μαζί του εξηγώντας ότι χρειάζεται ο Δήμος να διαθέτει χώρους και τότε αναζητά τα χρήματα για να τις φτιάξει.

Το τελικό αίτημα – πρόταση των παιδιών μετέφερε ο Παναγιώτης και ήταν να γίνει ένα νέο σχολείο για να μπορούν να παίζουν καλύτερα κι εκεί έλαβαν την απάντηση του Δημάρχου ότι η δημοτική αρχή σχεδιάζει την κατασκευή νέου σχολείου μέσα από ευρωπαϊκό  πρόγραμμα, με σκοπό να φιλοξενήσει τους διαδόχους τους καθώς οι συγκεκριμένοι μαθητές θα έχουν πάει σε μεγαλύτερη τάξη. 

Κορίτσια και αγόρια πρόσφεραν μια όμορφη χειροποίητη κάρτα όπου ζωγράφισαν τους εαυτούς τους γράφοντας τα ονόματά τους και για το τέλος φύλαξαν ένα όμορφο τραγούδι για την ΑΒ και το νηπιαγωγείο το οποίο μάλιστα είχε και μουσικοκινητική υποστήριξη χάρη στις νηπιαγωγούς τους που βρίσκονται κάθε στιγμή στο πλευρό τους, την Κατερίνα Μητσινιώτου και την Δήμητρα Δεβετζή.     

Exit mobile version