Νέες εγκαταστάσεις Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου στο Τελωνείο Κήπων

Τη χρηματοδότηση για την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στον Τελωνειακό Σταθμό Κήπων, στην είσοδο από Τουρκία προς Ελλάδα, με την οποία  επιλύεται ένα πρόβλημα εικοσαετίας, καθώς ο Φυτοϋγειονομικός Σταθμός βρίσκεται σε λάθος πλευρά (προς Τουρκία), δημιουργώντας  εύλογα προβλήματα ασφάλειας και καθυστερήσεις στους ελέγχους, ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός κατά την περιοδεία του στον Έβρο, συνοδευόμενος από τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Χριστιάνα Καλογήρου και Δημήτρη Παπαγιαννίδη. 

«Σήμερα, – τόνισε ο Υπουργός κ. Σπήλιος Λιβανός  – γυρνάμε σελίδα στον Φυτουγειονομικό Σταθμό Ελέγχου, εδώ στο Τελωνείο των Κήπων. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι υλοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών για τη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου σταθμού με όλες τις προδιαγραφές που απαιτεί η σύγχρονη εποχή, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ξεπεράσαμε όλα τα γραφειοκρατικά, οικονομικά και διοικητικά  προβλήματα που υπήρχαν και έχοντας εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση, ξεκινήσαμε την υλοποίηση του νέου Σταθμού.

Ο Σταθμός αυτός θα δημιουργήσει ένα νέο οικονομικό σταυροδρόμι στην περιοχή, θα διασφαλίσει τη δημόσια υγεία με πολύ καλύτερους όρους και βεβαίως, την εθνική ασφάλεια.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη Γενική Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ κ. Χριστιάννα Καλογήρου για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε προκειμένου να φτάσουμε σήμερα έως εδώ, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Πέτροβιτς για τη συνεργασία μας και τους ελεγκτές της ΔΑΟΚ που κάνουν τη δουλειά τους με αυτοθυσία και αυταπάρνηση και να ευχηθώ η νέα αρχή που κάνουμε σήμερα, να ολοκληρωθεί γρήγορα».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς,  υπογράμμισε τα εξής: «Από το συγκεκριμένο νευραλγικό σημείο του Τελωνειακού σταθμού Κήπων διέρχονται και ελέγχονται κάθε χρόνο από την αρμόδια υπηρεσία (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, περισσότερα από πέντε χιλιάδες φορτία που έχουν προορισμό την Ελλάδα και χώρες της Ε.Ε. Εκτιμάται ότι από φέτος ο αριθμός των εισαγόμενων από τρίτες χώρες φορτίων, θα αυξηθεί κατά 70%-80% λόγω εφαρμογής νέας Κοινοτικής Νομοθεσίας. Η Περιφέρεια και οι υπάλληλοί της, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την εύρυθμή λειτουργία του. Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση χρηματοδότησης μετεγκατάστασης και αναβάθμισης του Γραφείου Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου από τον κ. Λιβανό, που σημειωτέον είναι ο πρώτος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που επισκέφθηκε το σημείο. Επίσης, ευχαριστούμε την Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ κ. Χριστιάνα Καλογήρου, για την αγαστή συνεργασία και το προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε για την ικανοποίηση του χρόνιου αιτήματός μας».

Exit mobile version