ΚορυφαίαΚορωνοίός

Νέα μέτρα: Με ράπιντ τεστ στα σούπερ μάρκετ; – «Ασφαλώς και εξετάζεται», απαντά η κυβέρνηση

Το ρεπορτάζ για τα νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ επιβεβαίωσε το πρωί της Παρασκευής ο Άδωνις Γεωργιάδης, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης ερωτήθηκε αν υπάρχει το ενδεχόμενο οι μη εμβολιασμένοι πολίτες να μπαίνουν με ράπιντ τεστ στα σούπερ μάρκετ και απάντησε πως «ασφαλώς και εξετάζει αλλά υπάρχουν προβλήματα». «Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, πρόσθεσε.

«Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ραπιντ τεστ και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει και το πρόβλημα των ατελείωτων ουρών που θα δημιουργηθούν σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στις σκέψεις που υπάρχουν είναι οι μη εμβολιασμένοι αφενός να κάνουν τρία rapid test την εβδομάδα και αφετέρου να κάνουν αυτού του τύπου τα τεστ για να μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ καθώς από την κυβέρνηση διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για lockdown στους εμβολιασμένους.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες καθώς θα διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από το προηγούμενο διάστημα με την κυβέρνηση να επιμένει ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο να ξανακλείσουν η οικονομία και η κοινωνία, ενώ το βάρος πέφτει στη στήριξη των νοσοκομείων

Back to top button