ΚοινωνίαΕλλάδα

ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛ. καταδικάζουν τη λεκτική επίθεση στο Νότη Μυταράκη

Δύο ανακοινώσεις εκδόθηκαν πριν από λίγο για τα όσα ακούστηκαν σήμερα στην συγκέντρωση που έγινε στην Ορεστιάδα εις βάρος τοπυ Υπουργού Νότη Μηταράκη.

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση :”

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα έξω από το Δημαρχείο Ορεστιάδας ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης.Καμία ακραία συμπεριφορά δεν πρόκειται να ανακόψει τις διαρκείς προσπάθειες του Υπουργείου για διάλογο με τους πολίτες του Έβρου»

Και μπορεί η ανακοίνωση αυτή να ήταν αναμενόμενη εκείνη ωστόσο που εξέδωσε το ΚΙΝΑΛ χρησιμοποιώντας μάλιστα και σχετική φωτο αιφνιδίασε πολλά στελέχη του στον Έβρο που ήδη εξέφρασαν την δημόσια διαφωνία τους .Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

“Οι εικόνες που έρχονται από τον Έβρο είναι αποκαρδιωτικές. 

Καταδικάζουμε τα απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου. Είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη της χώρας. Οι ακραίες φωνές πρέπει να απομονωθούν.

Η αντίθεση μας στην πολιτική της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι δεδομένη και αταλάντευτη.

Η ανησυχία των κατοίκων και η έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι κατανοητή. Ούτε ο αυταρχισμός, ούτε το «αποφασίζομεν και διατάζομεν» ταιριάζουν σε δημοκρατική χώρα. 

Ο Έβρος δεν πρέπει να γίνει αποθήκη ψυχών και το Ανατολικό Αιγαίο πρέπει να πάψει να είναι αποθήκη ψυχών. Το κεφάλαιο που άνοιξε τον Μάρτιο του 2016 με την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να κλείσει. Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρουν τα κλειδιά του προσφυγικού από τον Ερντογάν.

Η κυβέρνηση οφείλει να δείξει την πυγμή της στα Ευρωπαϊκά όργανα για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο άσυλο και τη μετανάστευση που να μη λειτουργεί σε βάρος της χώρας και των προσφύγων. 

Η συστράτευση για τον αναλογικό επιμερισμό των αιτούντων άσυλο στα κράτη μέλη είναι μονόδρομος για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. 

Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάψει να κρύβεται πίσω από τους υπουργούς του.”

Back to top button