“Ναυάγησε το σχέδιο εμβολιασμών στη Ροδόπη” δήλωσε ο βουλευτής Τάκης Χαρίτου σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία

Μιλώντας χθες βράδυ στην διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την παρουσίαση του νέου ΕΣΥ και με βασικό εισηγητή τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου ανέφερε: «Χαίρομαι γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε υγειονομικούς, ιδιαίτερα τους γιατρούς, που εδώ κι ένα χρόνο δίνουν τη μάχη για να αναχαιτιστούν τα κύματα της πανδημίας, καλύπτοντας τις ανεπάρκειες μιας κυβέρνησης που αρνείται πεισματικά να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας, γιατί απλά δεν πιστεύει σε αυτό».

Στη συνέχεια ο βουλευτής σημείωσε: «Είχα την ευκαιρία το προηγούμενο διάστημα να συναντηθώ και να συνομιλήσω με πολλούς από τους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης που υπηρετούν σε δομές δημόσιας υγείας ή εκπροσωπούν φορείς υγειονομικών, τόσο για να έλθουν σε γνώση μου και να αναδείξω τις υπαρκτές ανάγκες των δομών υγείας στην περιοχή, όσο και για να εκφράσω την υποστήριξή μου στους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή».

Αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών στην Π.Ε. Ροδόπης επισήμανε ότι:  «Ο εμβολιασμός προχωρά με εξαιρετικά βραδείς ρυθμούς αφού μέχρι σήμερα 31 Μαρτίου έχουν εμβολιασθεί και με τις δύο δόσεις μόλις 3.731 άτομα, γεγονός που κατατάσσει τη Ροδόπη τελευταία ανάμεσα στις Π.Ε. της Α.Μ.Θ. και αποδεικνύει ότι όλοι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και οι πανηγυρισμοί της εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ναυάγησαν. Γι’ αυτό και σκοπεύω να αναλάβω πρωτοβουλία για άσκηση πίεσης προς το Υπουργείο».

Συνεχίζοντας για το σχέδιο που κατατέθηκε για το νέο ΕΣΥ ανέφερε ότι «η πανδημία και οι συνέπειές της λειτούργησαν ως ένα μεγάλο κάτοπτρο που πάνω του εμφανίστηκαν όλες οι παθογένειες και όλα τα διαχρονικά ελλείμματα του δημόσιου συστήματος υγείας. Σε αυτήν την αναγκαιότητα απαντά η πρόταση για το νέο ΕΣΥ που κατατέθηκε στην δημόσια συζήτηση. Ένα σχέδιο που έχει σαφείς στόχους καθολικής και ισότιμης πρόσβασης όλων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Έχει στοχευμένες  προτεραιότητες υποστήριξης (όπως ΑΜΕΑ, ειδική αγωγή, σχολικές μονάδες κ.α.), έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής, αλλά και ταυτόχρονα κοστολόγηση όσων προτείνονται να υλοποιηθούν. Ενώ αναδεικνύει ως κρίσιμο κρίκο για την επιτυχία του την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στο ΕΣΥ».

Τελευταία  αναφορά του βουλευτή ήταν αυτή για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής- Σταύρος Νιάρχος, για το οποίο επισήμανε την πολύ αρνητική εξέλιξη αλλαγής του νομικού χαρακτήρα του από νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με τον Ν. 4564/2018 σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, που επέφερε η σημερινή κυβέρνηση, γεγονός που δείχνει και τις προθέσεις της για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας. Ενώ δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί από κοντά την πορεία  υλοποίησης του έργου.  

Exit mobile version