ΚοινωνίαΚορυφαία

Ναι από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ για τις ανεμογεννήτριες στον Κέχρο

Μόλις τώρα :το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ μετά από συζήτηση μίας ώρας και πλέον ψήφισε κατά πλειοψηφία ΥΠΕΡ της κατασκευής του Αιολικού Πάρκου στον Κέχρου όπου θα τοποθετηθούν 8 ανεμογεννήτριες εκ των οποίων οι 3 στα 700 μέτρα από το χωριό.

Για το θέμα υπήρχε θετική γνωμοδότηση από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας καθώς και ένα συμφωνητικό του Προέδρου της Κοινότητας Κέχρου και του Αντιδημάροχυ Αρριανών για ανταποδοτρικά οφέλη από την εταιρεία .

Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αρριανών ανέβαλε την συζήτηση για την επόμενη συνεδρίασή του.Η πλειοψηφία τελικά σε επίπεδο περιφερειακού συμβουλίου ήταν 27 υπέρ της κατασκευής και 11 κατά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκε η αγωνία για το που πορεύεται η Περιφέρεια και η Ροδόπη ειδικότερα με την προοπτική τοποθέτησης δεκάδων ανεμογεννητριών ακόμη και σε προστατευόμενες περιοχές .

Ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος που τοποθετήθηκε θετικά στο θέμα αναγνωρίζοντας τους ενδοιασμούς ,πρότεινε την εκπόνηση σε σύντομο χρόνο, “ενός διαχειριστικού σχεδίου “υπό τη μορφή προμελέτης που θα αποτυπώνει την αντοχή της περιοχής σε τέτοιου είδους επενδύσεις .

Να επισημανθεί ότι ήδη δύο Περιφέρειες στη χώρα ,Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας γνωμοδοτούν πλέον αρνητικά στη δημιουργία τέτοιων πάρκων .

Για την ιστορία ,από τη Ροδόπη υπέρ της τοποθέτησης των ανεμογεννητριών ψήφισαν οι 3 Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Τσαλικίδης ,Αχμέτ Ιμπράμ και Τζιχάν Ιμάμογλου και ο περιφερειακός σύμβουλος Ταρκάν Μουλταζά.

Κατά ψήφισαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Κατσιμίγας και Χρήστος Χατζηπέμου,λευκό η Φελίνα Καζάκου ,ο Μανώλης Ταπατζάς είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση ενώ απών ήταν ο Κώστας Ναλμπάντης .Να σημειωθεί ότι και ο Χριστόδουλος Τοψίδης ψήφισε υπέρ της κατασκευής.

Back to top button