ΚοινωνίαΤοπικές ειδήσεις

Nα τιμηθεί η επέτειος των 100 χρόνων ελευθερίας της Θράκης ζητά ο βουλευτής Τάκης Χαρίτου από τον Υπουργό Εσωτερικών

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας

ΘΕΜΑ: Εορτασμός των εκατό χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στην Ελληνική Επικράτεια εν μέσω πανδημίας

Κύριοι Υπουργοί 

Η φετινή επέτειος της ενσωμάτωσης της Θράκης στην ελληνική επικράτεια, που γιορτάζεται στις 14 του ΜΑΗ, συμπίπτει, όπως σας είναι γνωστό, με τα 100  χρόνια αυτού του μεγάλου ιστορικού γεγονότος. Ένα εθνικό  ορόσημο, για το οποίο είχα ζητήσει από τη Βουλή να τιμηθεί, όπως  του αρμόζει και για τον εορτασμό του είχαν ήδη σχεδιαστεί, προετοιμασθεί και ξεκινήσει οι εκδηλώσεις από τους φορείς της περιοχής. Άλλωστε αποτελούσε για την τοπική κοινωνία μια ξεχωριστή ευκαιρία για να αναστοχασθεί  συλλογικά και στο σύνολο της, τα σημαντικά βήματα που έγιναν αυτή την ιστορική περίοδο, και κυρίως να δει με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία το μέλλον της.

Η αιφνιδιαστική και απρόβλεπτη εξέλιξη της πανδημίας που έθεσε τη χώρα μας σε πρωτόγνωρη δοκιμασία, που  έβαλε ως προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας, δυστυχώς ανέτρεψε τους σχεδιασμούς των φορέων της περιοχής και ανέστειλε υποχρεωτικά  πλήθος εκδηλώσεων που είχαν προγραμματισθεί.

Επειδή η 14η Μαΐου, που είναι ημέρα απόδοσης τιμών πλησιάζει και συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη η πανδημία, σας ζητώ, με προϋπόθεση την απαράβατη τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων που προβλέπονται για την διασφάλιση της υγείας των συμπολιτών μου, να επιτραπεί, αυτήν την ημέρα, να αποδώσουμε τις δέουσες τιμές, με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις, σε χώρο που συμβολίζει και ανταποκρίνεται στο χαρακτήρα της εθνικής επετείου, όπως το Μνημείο Ηρώων της Κομοτηνής που βρίσκεται στο πάρκο της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Με εκτίμηση

Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΤΟΥ

Back to top button