ΚοινωνίαΤοπικές ειδήσεις

“Να σταματήσει τώρα η αυθαίρετη πειθαρχική δίωξη του αιρετού Κώστα Κατσιμίγα” ζητούν με κοινή δήλωσή τους ο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της ΑΜΘ

Κοινή δήλωση έδωσαν στη δημοσιότητα οι βουλευτές της ΑΜΘ του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία στηρίζουν τον περιφερειακό σύμβουλο και υποψήφιο περιφερειάρχη Κώστα Κατσιμίγα τον οποίον καλεί σε πειθαρχική απολογία ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κατόπιν κριτικής που του άσκησε για το χειρισμό της υπόθεσης της αφαίρςσης καθηκόντων του αναπληρωτή προϊστάμενου της Δνσης στην Κομοτηνή .

Το κείμενο της δήλωσης:

Η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης να καλέσει σε πειθαρχική απολογία τον επικεφαλής περιφερειακής παράταξης κ. Κώστα Κατσιμίγα, επειδή άσκησε το αναφαίρετο δικαίωμα ελέγχου των πράξεων της Διοίκησης, εκφεύγει των ορίων του ελέγχου και μετατρέπεται σε αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά από μέρους της εκτελεστικής, κρατικής εξουσίας.

Οι πρωτοφανείς και ανυπόστατες κατηγορίες για δήθεν παράβαση καθήκοντος και διασπορά ψευδών ειδήσεων, που αποδίδονται στον αιρετό κ. Κατσιμίγα, μόνο ως  ποινικοποίηση των πολιτικών θέσεων και της πολιτικής δράσης μπορούν να εκληφθούν. Στην πραγματικότητα αμφισβητούν την ύπαρξη αλλά και το ρόλο των αυτοδιοικητικών παρατάξεων καθώς και το αυτονόητο: να ασκούν οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι το δημοκρατικό δικαίωμα, που οι πολίτες της Περιφέρειας τους ανέθεσαν, στο οποίο μεταξύ των άλλων συμπεριλαμβάνεται, και ο έλεγχος της διοίκησης. Τέτοιες κατηγορίες εκλαμβάνονται από τους δημοκρατικούς  πολίτες ως  προσβολή στην ίδια τη δημοκρατία και μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Η πειθαρχική δίωξη αιρετού επικεφαλής περιφερειακής παράταξης, που δεν ασκεί διοίκηση αποτελεί, χωρίς προηγούμενο, πράξη κρατικής αυθαιρεσίας. Τέτοιες πρακτικές, που κινούνται έξω από κάθε θεσμικό πλαίσιο, συνιστούν ξεκάθαρα πολιτική δίωξη, αποτελούν θεσμική εκτροπή και πλήττουν ευθέως τον ίδιο το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, καθώς και το ρόλο των λειτουργών της.

Τέτοια φαινόμενα μπορούν να ευδοκιμήσουν μέσα στο γενικότερο κλίμα του εκφοβισμού και του αυταρχισμού που καλλιεργεί η σημερινή κυβέρνηση, προκειμένου να ανακόψει τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Καλούμε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να σταματήσει άμεσα κάθε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του αιρετού κ. Κώστα Κατσιμίγα, επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας». Καλούμε την κυβέρνηση, δια του υπουργού Εσωτερικών, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επανέλθει η νομιμότητα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Γκαρά Νατάσα βουλευτής Έβρου

Ελευθεριάδου Τάνια βουλευτής Καβάλας

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν βουλευτής Ξάνθης

Ξανθόπουλος Θεόφιλος βουλευτής Δράμας

Χαρίτου Δημήτρης βουλευτής Ροδόπης

Back to top button